بازی اندروید

چگونه طلاقی بدون لطمه داشته باشیم؟

چگونه طلاقی بدون لطمه داشته باشیم؟

بازی اندروید: قم یک روانشناس خانواده به تشریح عوامل موثر در ایجاد طلاق و برنامه ریزی برای طلاقی موفق و بدون لطمه پرداخت.


دکتر مرجان انصاری در گفت و گو با ایسنا با اشاره به عوامل عمده در رخداد طلاق بیان کرد: نخستین عامل اختلاف زوجین در نظام ارزشی آنها در مسائل مختلفی همچون مدل مشاغل، سیاست های رفتاری، مدل ارزش گذاری نسبت به پوشش، مذهب، رفتار با افراد، معنای پس انداز، معنای راستی و دروغ و هرچه که قابل بحث باشد، خواهد بود، پس باید سبک تفکر و نگاه به مسائل زندگی حداقل در یک سطح مشابه باشد، چونکه روان شناسی هر رفتار انجام شده افراد ریشه در نوع نظام ارزشی وی و خانواده او می باشد.
وی عامل دوم این رویداد را مسائل مالی و ورشکستگی های عمده قلمداد کرد و اضافه کرد: بحران های اقتصادی جامعه و تزلزل های موجود در کنار سیاست های مالی مرد که هم شامل هدر دادن پول مثل قمار و شرط بندی و هم ناتوانی در کسب اعتبارات لازم می شود، مسئله ساز است، بیماریها و اختلال های شخصیتی افراد و اعتیادها، نقص سیستم ایمنی و سرطان ها نیز از موارد موثر در کاهش منبع درآمد خانواده و اختلاف و بروز طلاق خواهدشد.
انصاری تحریف های شناختی میان زوجین را عامل سوم برشمرد و اظهار داشت: طرحواره های شخصی طرفین منجر به تعبیر رفتارهای سالم به رفتارهای نادرست و سمی می شود بطوریکه تحریف های شناختی را به بار می آورد و البته با مشاوره و شرکت در جلسات روانشناسی قابل رفع خواهد بود.
این روانشناس درباب اطلاق واژه طلاق بعنوان یک ناهنجاری اجتماعی اظهار نمود: اگر در کشورهای پیشرفته که سطح رفاه اجتماعی صد درصدی است و طرفین جز برای ساپورت آرامش روانی و عشق و محبت با هم ازدواج نمی کنند و هیچ فشار اجتماعی، مذهبی و فرهنگی هم متحمل نیستند، پس طلاق نیز تنها از نظر بلوغ فکری و عاطفی رخ خواهد داد این سوال پاسخ داده شود، معنای دیگری از طلاق قابل پذیرش است.
وی افزود: اما در ایران که اوضاع اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی چندان مناسبی بر آن حکومت ندارد، اگر طلاق رخ دهد باید ریشه یابی کرد که تحت تأثیر کدام یک از این مسائل موجود در جامعه است. مردم دو قسم شده اند، یک قسم افرادی که به عزت نفس خود در امر ازدواج پی بردند و مانع از تحمیل مسائل جبری و خرافاتی بر خود و زندگی شان می شوند اما قسم دیگر هنوز در چندین دهه گذشته زندگی می کنند و اصلا اعتقادی به مشاوره برای ازدواجی موفق ندارند که همین مورد موجب طلاق می شود.
انصاری اشاره کرد: زمانی که دو زوج مشکل دار ازدواج می کنند و در زندگی به مشکل برمی خورند طلاق آنها نیز ناموفق رقم می خورد و سرخورده و منزوی از زندگی زناشویی خود عقب نشینی می کنند، اما بطور کلی در همه جوامع طلاق یک ناهنجاری اجتماعی است، جامعه یک کارگاه انسان ساز است و از بدو تولد و حضور در مهدکودک، مدرسه و مقاطع بالاتر باید آموزش داده شوند تا ازدواج موفقی را تجربه کنند، پس عوامل ایجاد طلاق باید در سطح کلان جامعه برچیده شود، اگر اعتیاد منجر به طلاق است از ورود و استعمال آن در سطح کشور جلوگیری شود، اگر بخاطر مسائل اقتصادیست رشد اقتصاد را عملی کنند و بسیاری عوامل دیگر که نیاز به همکاری همه جانبه و دلسوزانه مسئولین دارد.
این فعال اجتماعی درباب حالات روانی پس از طلاق اظهار نمود: پس از طلاق احساساتی همچون خشم، نفرت، ناکامی و شکست و ناامیدی، بخصوص شرم و ترس به فرد غلبه می کند و مجموع این حالات بستگی به خلق وخو فرد دارد که آیا زمینه اختلالات شخصیتی دارد، آیا فردی حساس و شکننده است، آیا بیماری خاصی دارد، زندگی سختی داشته و طلاقی طولانی تجربه کرده، آیا از مسائل مالی برای وی حل شده یا خیر، پس هرچه که فرآیند طلاق طولانی تر باشد وی لطمه های بیشتری را متحمل می شود. حالات روحی زوجین مستقیما بستگی به این دارد که فرد چقدر خودش را برای طلاق آماده کرده است.
وی چهار مرحله مراجعه به مشاور را در امر ازدواج و طلاق ضروری برشمرد و اظهار داشت: مشاوره های قبل از ازدواج، قبل از بارداری، قبل از مهاجرت و قبل از طلاق مهم می باشد، این که آیا آماده طلاق هستی یا خیر، طلاق در چه چهارچوبی رخ دهد تا لطمه کمتری را متحمل شوی، عموما حالات روحی طلاق موجب می شود گرفتار افسردگی شوند و باید به تلفیقی از روان پزشک و روان درمانگر طی ۶ماه تا یکسال مراجعه کنند تا به زندگی عادی خود برگردند.
انصاری لطمه پس از طلاق را وابسته به نوع طلاق دانست و اشاره کرد: صرف این که ما گروهی را در جامعه داریم که یکبار ازدواج کردند و طلاق گرفتند دلیل نگرانی نیست، نگرانی اصلی در جایی است که با همان زخم طلاق در جامعه حاضر شوند و به مشاور مراجعه نکرده و بی هدف هستند و چهارچوب اخلاقی مناسب خودرا دارا نیستند، پس من معتقدم صرف طلاق لطمه اجتماعی نیست، بحران های پس از آن این لطمه را رقم می زند.
وی ادامه داد: طلاق برای فرزندان نیز مشکلاتی را به بار می آورد، ازین رو تک والد سالم خیلی بهتر از زندگی با والدین مشکل دار است، هر رفتاری که پسا پرده آن آموزش و تفکر باشد اولویت دارد و لطمه های طلاق وقتی ایجاد می شود که بدون گذر دوره سوگواری طلاق و بدون کمک مشاور در جامعه حاضر باشند و به حال خود رها شوند، ازین رو باید دوره روان درمانی خودرا سپری کرده و مشکلات خود و پارتنرشان را بررسی و رفتارهای مشکل دار خودرا ترک کنند و بدین صورت نه فقط صدمه ای متوجه آنها نخواهد بود بلکه می توانند موفق تر از قبل به زندگی خود جریان دهند.
انصاری عوامل بازدارنده طلاق را در عوامل قبل از ازدواج برشمرد و اشاره کرد: این عوامل دو دسته می شوند، یک گروه آموزش هایی که برای ارتباط با همسر پیش از ازدواج به فرزندان باید واقعی و مناسب باشد، این که چگونه با جنس مخالف حرف بزنند و ارتباط بگیرند، دوم آنکه بعد ازدواج نیز نباید زوج های نوپا را رها کرد و مشاور نیز در این اثنا حضور داشته و به عنوان یک فرد بی طرف بتواند حل کننده ریشه های تقابل رفتاری طرفین باشد.
وی از عنوان طلاق موفق بهره برد و اضافه کرد: طلاق هم مثل ازدواج یک بدنه دارد که شامل چندین بخش است، دعواهای طرفین که تکرار می شود مراجعه به روانشناس و کوشش برای حل مشکلات و این روند تکرار می شود تا این که به بن بست عاطفی و سردی عاطفی برمی خوریم و مشاور بررسی می کند که اگر ادامه زندگی ممکن نیست و زوجین نیز تایید کردند، برنامه ریزی برای طلاق به کمک مشاور آغاز می شود.
انصاری در آخر اظهار داشت: در اثنای این برنامه ریزی باید مسائل مالی، محل سکونت زوجین، مسائل جنسی و روانی و عاطفی طرفین بررسی شود، مسئله فرزندان نیز مشخص شود و زوجین آماده جدایی و دوری از هم شوند تا زمانی که طلاق توافقی و دوستانه اتفاق بیفتد، البته که عوارضی خواهد داشت اما زمانیکه به این نتیجه رسیدیم مجبور هستیم بین بد و بدتر بد را انتخاب نماییم تا لطمه کمتری رخ دهد.




منبع:

1400/05/19
14:08:05
5.0 / 5
1396
تگهای خبر: آموزش , بدن , شركت , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بازی اندروید