به گزارش بازی اندروید، یک شرکت دانش بنیان موفق به طراحی و تولید قطعات سیستم تعلیق و فرمان خودرو مطابق استانداردهای بین المللی تولید و نیاز خودروسازان داخلی شده است.
به گزارش بازی اندروید به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، افزایش دانشجویان و فارغ التحصیلان زن در رشته های مهندسی و صنعتی زمینه اشتغال بانوان در صنایع مختلف بخصوص صنایعی چون تولید قطعات خودرو که در جامعه کاری خشن، دشوار و مردانه تلقی می شود را فراهم نموده است. طبق آمار، بانوان ایرانی همپای آقایان نقش پررنگی در صنایع مختلف همچون صنعت قطعه سازی کشور دارند. این نقش موثر در حوزه دانش بنیان ها هم قابل مشاهده می باشد و شرکتهای دانش بنیانی با نقش آفرینی بانوان توانسته اند در راه تولید صنایع متعدد مانند قطعات خودرو گام هایی مهم و البته اساسی را در جهت افزایش کیفیت خودرو های داخلی و کاهش وابستگی به محصولات خارجی بردارند.
شرکت «تکین مفصل ایمن» با مدیریت یک بانوی کارآفرین، فعالیت خویش را بعنوان اولین شرکت دانش بنیان در حوزه طراحی و تولید قطعات سیستم تعلیق و فرمان خودرو شروع کرده و موفق شده است قطعاتی چون سیبک فرمان خودرو، سیبک طبق خودرو، سیبک مفصل فرمان خودرو، سیبک موج گیر خودرو را مطابق استانداردهای بین المللی تولید نماید و گامی مهم در کاهش وابستگی خودروسازان داخلی به محصولات خارجی مشابه بردارد.
مهندس عطیه باقری مدیرعامل شرکت دانش بنیان تکین مفصل ایمن در مورد چگونگی آغاز فعالیت این شرکت بیان نمود: تمرکز فعالیتهای شرکت تکین مفصل ایمن که در سال ۱۳۹۹ تاسیس شده است، در ابتدا در زمینه پژوهش و توسعه و نمونه سازی محصولاتی بود که کاملا وارداتی محسوب می شدند. سیبک طبق نیو سانتافه نخستین محصولی بود که فعالیتهای تحقیقاتی خویش را برای تولید آن آغاز کردیم. حدود یک سال و نیم پژوهش و توسعه این محصول به طول انجامید. ما توانستیم تمامی آزمایش های ایمنی و عملکردی را روی این قطعه انجام دهیم و سپس آنرا در خودرو ها نصب نماییم. پس از گذشت ۶ ماه و با بررسی دوباره قطعه، نتایج آزمایش ها مثبت شد و در ادامه هم به دانش بنیان شدن این محصول اقدام کردیم.
وی اضافه کرد: مهندسی معکوس، بهبود و تکوین محصول خودرو های وارداتی یا خودرو های مونتاژ داخل را مانند خودرو های هیوندایی و تویوتایی شرکت هایی مانند خودروسازی کرمان موتور، مدیران خودرو و... را به سرعت آغاز کردیم. برای آزمایش قطعه ساخته شده مستنداتی (داکیومنت) لازم بود که خودروسازی هیوندایی آنها را دارا بود بنابراین پس از بررسی و اثبات کیفیت قطعه تولیدی، پیشنهاد ساخت دو قطعه سیبک طبق خودروی جک جی ۴ و میل تعادل عرضی خودروی جک جی ۴ را دادند. در ادامه خودروسازان با قیاس محصولات تولیدی در شرکت ما با نمونه های چینی و کره ای، تعداد قراردادها را با شرکت ما بالا بردند که با این اتفاق سیبک طبق خودرو نیو سانتافه را که در شروع فعالیت هایمان نمونه سازی کرده بودیم را در بازار آزاد به فروش رساندیم.
مدیرعامل شرکت تکین مفصل ایمن با بیان این که این محصول را پیش از تولید آن، ۷ برابر گران تر از کشورهای دیگر وارد می کردند، تصریح کرد: طبق منابع موثق، میزان ارزبری قطعاتی مانند سیبک و سیستم تعلیق در بازه زمانی ۶ ماهه تا ۱۲ ماهه بیشتر از ۴۰۰ میلیارد تومان بوده است.
وی در رابطه با انتقادها به قطعات تولیدی خودرو های داخلی و قیاس آنها با محصولات تولیدی مشابه خارجی اضافه کرد: محصولات خارجی به اندازه ای که در ذهن عامه مردم با کیفیت و بی خطا هستند تولید نمی شوند. زمانیکه ما این محصولات را دمونتاژ می نماییم، به خطاهای مهندسی در طراحی قطعات خارجی پی می بریم. ما در آزمایش هایمان، نمونه سازی قطعات ساخته شده را با بهترین قطعه خارجی مشابه آن، انجام می دادیم. در واقع استاندارد CPU این قطعات را با بهترین قطعه خارجی آن همسان سازی کردیم که اتفاقا نتایج آزمایش ها، از استاندارد بالای قطعات تولیدی ما نسبت به قطعات مشابه خارجی خبر می داد؛ تا جایی که قطعه کره ای در آزمایش تخریب شد اما محصول تولیدی ما در آزمایش ها با مقاومت بسیار زیادی همراه بود. محصول باکیفیت بدون هیچ تبلیغی می تواند مشتری اش را جذب نماید. تولیدکنندگان داخلی باید به این باور برسند که با داشتن یک تیم پژوهش و توسعه کاربلد و باسواد و با به کارگیری نخبگان با دانش فنی بالا می توانند قطعاتی با قیمت مناسب و باکیفیت بالاتر از نمونه های خارجی در کشور تولید کنند.
باقری در رابطه با انتخاب رشته مکانیک و آغاز فعالیت هایش اظهار داشت: علاقه من به رشته مکانیک و فعالیت در این عرصه از زمان دبیرستان شروع شد. از آنجائیکه در آن زمان دانشگاه های دولتی فقط جهت پسران رشته مهندسی مکانیک داشتند و چون رتبه قبولی من به مهندسی مکانیک دانشگاه سراسری تبریز نمی رسید یک سال دیگر به مطالعه ادامه دادم تا این که توانستم این رشته را در دانشگاه سراسری تبریز قبول شوم. در ابتدا تاسیس یک شرکت و تولید قطعات خودرو برای من در حد یک رویا بود. اما انگیزه این کار با قبولی در دانشگاه و مطالعات خارج از دروس دانشگاهی چند برابر شد تا این که همزمان با گذراندن ترم ۳ کارشناسی ارشد و با مشورت یکی از همکارانم و پس از تحقیقات طولانی در این حوزه تولید این قطعات را آغاز کردیم. خوشبختانه تمام تلاش ها و برنامه ریزی ها ثمربخش بود.
وی در مورد چالش های موجود در زمان ورود یک زن به فعالیتهای فنی و تولیدی قطعات خودرو که سخت، خشن و مردانه هم اطلاق می شوند، تصریح کرد: برای تاسیس شرکت به هر اداره ای که رجوع می کردم، حتما با این سوال مواجه می شدم که چرا یک زن فعالیت خویش را در حوزه فنی شروع کرده است. تا جایی که پاک کردن این ذهنیت به جزئی از فعالیتهای اصلی من تبدیل شد. باید این مساله در جامعه فراگیر شود که علاقه شخصی هر فردی جدا از جنسیت آن فرد است. بانوان بسیار موفقی در جامعه وجود دارند که نه تنها در رشته های فنی پا به پای مردان فعالیت می نمایند، بلکه در بعضی زمینه ها موفق تر و در رده های بالاتری تلاش می کنند. در شرکت کرمان موتور دو نفر از مدیران اصلی بانوان هستند که همین مساله در آن زمان برای من کورسوی امید ایجاد می کرد. باید این مساله در جامعه نهادینه شود که بانوان هم در رشته های فنی می توانند برای خود کرسی داشته باشند.
باقری با تاکید بر این که در به کارگیری پرسنل شرکت هیچگاه نگاه جنسیتی نداشتم، در مورد به کارگیری بانوان در این شرکت اضافه کرد: انتخاب نیروی کار تنها به رزومه و میزان انگیزه افراد بستگی دارد. اما با عنایت به این که بعنوان یک بانو سختی های بسیاری را در این راه حس کردم و تلاشهای بسیاری برای رسیدن به یک جایگاه مطلوب داشتم، در نتیجه نگاه من به خانمهایی که در حوزه های فنی فعالیت می نمایند مثبت تر و امیدوارنه تر است. نسبت پرسنل بانوان به مردان در شرکت ما ۶۰ به ۴۰ است. اعتماد به بانوان در شرکت ما نهادینه شده و همگی این مساله را باور دارند که فعالیت بانوان نه تنها به اندازه آقایان خوب است، بلکه از آنجائیکه بانوان از دو خصوصیت ریزبینی و دقت بسیار که در اغلب پروژه های مهندسی هم اولویت دارد، برخوردار می باشند، ازاین رو در بعضی فعالیتها بهتر عمل می کنند.
مدیرعامل شرکت تکین مفصل ایمن در رابطه با اشتغالزایی این شرکت دانش بنیان خاطرنشان کرد: از آغاز فعالیتهای شرکت تا به امروز تعداد پرسنل از ۱۰ به ۲۵ نفر افزوده شده است که مطابق برنامه ریزی های انجام شده مقرر است که در ۵ ماهه اول سال ۱۴۰۴ حدود ۶۰ نفر به شکل مستقیم و ۳۶۰ نفر به شکل غیر مستقیم اشتغال آفرینی داشته باشیم.
وی ضمن اشاره به امکان مهاجرت و وجود فرصت های مختلف کاری در کشورهای دیگر اظهار داشت: همزمان با تاسیس شرکت، خیلی از همکلاسانم برای مهاجرت، دریافت مدرک تافل و... اقدام نمودند. من در آن زمان فشار روانی بسیاری را با ظن این که امکان دارد در راه اشتباهی قدم بگذارم متحمل می شدم. اما به علت باور و علاقه به خاکی که در آن متولد شدم، وطنم را برای ادامه فعالیت انتخاب کردم. مسلما در آن زمان مهاجرت برای من بسیار شیرین و آسان بود، اما از انتخاب خودم هیچگاه پشیمان نشدم. هم اکنون با پشت سر گذاشتن چالش ها، تعداد قراردادهایمان روزبه روز بیشتر می شود و شرکت درحال رشد و پیشرفت قرار دارد. در حالیکه دوستانی که به خارج از کشور مهاجرت کردند هم اکنون با حقیقت ها و چالش های مهاجرت مواجه گشتند. اگر این دانشجویان در کشور می ماندند و با پیمودن مسیر دانش بنیانی از حمایت های صندوق نوآوری و شکوفایی برخوردار می شدند، می توانستند پروژه های خویش را در ابعاد وسیع تری پرورش دهند و حتی به شرکتهای خارجی که هم اکنون با آنها همکاری می کنند، محصولات تولیدی خویش را صادر کنند.
مدیرعامل شرکت تکین مفصل ایمن در رابطه با نقش صندوق نوآوری و شکوفایی در حمایت و توسعه دانش بنیان ها در کشور اضافه کرد: شرکت ما فرزندی از بستر دانش بنیان و در راس آن صندوق نوآوری و شکوفایی است. مرحله به مرحله فعالیتها و رشد شرکت ما با دریافت تسهیلات از صندوق نوآوری صورت پذیرفت. با دریافت تسهیلات نمونه سازی به موفقیت بسیار بزرگی برای تولید قطعات دست پیدا کردیم. در واقع اگر حمایت های صندوق نوآوری نبود اتفاقات مثبتی هم در شرکت ما رخ نمی داد. البته ما هم در شرکت، همه توان خویش را به کار گرفتیم تا از این تسهیلات به نحو کارآمد و سودمند بهره ببریم و پله به پله با این حمایت ها و تسهیلات به جلو حرکت نماییم.
باقری ضمن تبریک سال نو و آرزوی موفقیت روز افزون برای شرکتهای دانش بنیان و فعالان عرصه فناوری و نوآوری کشور (خطاب به فعالان حوزه دانش بنیان) اظهار داشت: فعالان این عرصه باید به جای فکر کردن به سختی های موجود در مسیر، به دانش خود اعتماد داشته باشند. محصول تولیدی باکیفیتی که نیاز کشور باشد هیچگاه بی استفاده نمی گردد. شرایط سخت همیشه جزء چالش های صنف تولید بوده است. تولید محصولات (اعم از دانش بنیان و غیر دانش بنیان) چه در داخل و چه در خارج از کشور همواره با چالش های بسیاری مواجه بوده است. اشخاصی در این راه موفق می شوند که بتوانند تمامی این چالش ها را با صبر و پشتکار پشت سر بگذارند. البته بیشتر این چالش ها و مشکلات به مسایل مالی مرتبط می شود که با حضور نهاد مالی چون صندوق نوآوری و حمایت های همهجانبه اش مشکلات مالی هم حل شدنی است. دانش بنیان ها باید دانش فنی خویش را ارتقاء دهند و تنها بر کیفیت محصولات خود تمرکز کنند با افزایش فروش و انعقاد قراردادها با شرکتهای بزرگتر و حتی ورود به صادرات محصولات، خویش را اثبات کنند. امکان دارد مشکلات، ناامیدی به وجود بیاورد، اما فعالان عرصه نوآوری و فناوری کشور باید به این مساله کاملا واقف باشند که مشکلات جزئی از این مسیر است و ارتباطی به زمان و مکان مشخصی ندارد.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب