بازی اندروید
معاون قضائی، اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان:

از ظرفیت های جهاددانشگاهی استفاده گردد

از ظرفیت های جهاددانشگاهی استفاده گردد

بازی اندروید: همدان معاون قضائی، اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم دادگستری استان اظهار داشت: ۵۷ نهاد مردمی و۴۰۰۰ گروه جهادی در استان همدان با معاونت قضائی، اجتماعی و پیش گیری از وقوع جرم دادگستری همکاری می کنند.


عباس نجفی بامداد چهارشنبه ۲ تیرماه با حضور در دفتر خبرگزاری ایسنا به مناسبت هفته قوه قضائیه، اظهار نمود: جهاد دانشگاهی ظرفیت عظیمی است که در حوزه های مختلف فعالیت می کند و ما باید تلاش نماییم از حداقل ظرفیت های موجود این نهاد استفاده نماییم چون اعتقاد ما این است که باید نگاه کارشناسانه و علمی به مسائل داشته باشیم.
نجفی ضمن اشاره به استفاده از ظرفیت مرکز مشاوره و خانواده جهاد دانشگاهی همدان، خاطرنشان کرد: ما باید بتوانیم با نهادهای مختلف تعامل داشته باشیم و در همین راستا از اواخر سال ۹۸ سعی کردیم تا سامانه مشارکت های مردمی را راه اندازی نماییم.
وی افزود: نهادهای مردمی می توانند در این سامانه ثبت نام کنند و آمادگی خویش را برای کمک به ما اعلام کنند تا بتوانیم از ظرفیت این نهادها استفاده نماییم که تابحال ۵۷ نهاد مردمی و چهارهزار گروه جهادی در استان با ما فعالیت می نمایند و می توانند در حوزه های مختلف مشاوره بدهند و در مواردی به تصمیم گیری قاضی کمک کنند.
معاون قضائی، اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان ضمن اشاره به عدم فعالیت بعضی از نهادهای مردمی در استان، مطرح کرد: در استان همدان حدود ۶۰۰ نهاد مردمی وجود دارد که فقط ۵۰ نهاد فعال می باشند و بخش اعظمی از آنها فقط در فصول خاص و برای مقاصد خاصی فعالیت می نمایند در صورتی که نهادهای مردمی باید باید به صورت مستقل فعالیت کنند.
نجفی در ارتباط با سامانه سجام، توضیح داد: در این سامانه برای مشارکت همه عموم است و شهروندان می توانند با رفتن به این سامانه بدون این که هویت آنها معلوم شود، گزارش تخلفاتی که اطلاع دارند را اطلاع دهند و ما روزانه این گزارشات را بررسی می نماییم و در یکسال گذشته ۴۰۰ فقره گزارش از این سامانه دریافت کردیم که ۷۰ درصد این گزارشات به نتیجه رسیده است.
مردم و دستگاههای دولتی وظایفشان در حوزه جلوگیری از وقوع جرم را به صورت کامل انجام ندادند
وی با اشاره به اینکه در گذشته دستگاه قضائی فقط به دنبال حل و فصل پرونده ها بود، اظهار داشت: شورای اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم از سال ۹۴ با همکاری قوای دیگر و نهادهای نظامی تشکیل شد چونکه دیگر برخورد با جرائم به تنهایی کفایت نمی کند و ما باید در حوزه جلوگیری از وقوع جرم اقدامات لازم را انجانم دهیم.
نجفی افزود: مردم و دستگاههای دولتی وظایفشان در حوزه جلوگیری از وقوع جرم را به صورت کامل انجام ندادند در صورتی که باید مطالبه گری صورت بگیرد و این نهادها پاسخگو باشند و دستگاههای مختلف باهم مکاتبه و تعامل داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه موارد پرتکرار و فاقد روند قضائی که قائل به شخص است باید بلافاصله بعد از احراز هویت صورت گیرد، توضیح داد: در دو حوزه فک پلاک و دریافت حکم رشد برای دریافت تسهیلات ازدواج توانستیم در سال ۹۹ نسبت به سال ۹۸ ورودی دو هزار و ۸۰۰ پرونده یعنی عملکرد دو شعبه در طول یک سال را به سیستم قضائی کاهش دهیم تا کار مردم راحتتر صورت گیرد.
معاون قضائی، اجتماعی و جلوگیری از وقوع جرم دادگستری استان همدان درباره با عملکرد کمیته معتذرین، اظهار داشت: ما اگر بتوانیم اخلاق را در جامعه نهادینه نماییم تعداد دعاوی کاسته می شود چونکه جرم اول در استان همدان، توهین زبانی است.
فرهنگ عذرخواهی در جامعه تقویت شود
نجفی اظهار نمود: ما بر روی مباحث اخلاقی خیلی وقت نگذاشتیم در صورتی که در این عرصه آیات و روایات گوناگونی داریم و می توانیم فعالیتهای گسترده ای داشته باشیم و رسانه ها و دستگاههای فرهنگی رسالت مهمی در این حوزه دارند.
وی با اشاره به اینکه باید فرهنگ عذرخواهی در جامعه تقویت شود، اظهار نمود: در دادگاه، زندان، دادسرا و کلانتری ها از فرد مجرم می خواهند که در صورت تمایل از شاکی عذرخواهی کند و با همین روش توانستیم از اواخر آبان ماه سال قبل تاکنون، نظر مساعد ۱۷۰۰شاکی را جلب نماییم.
نجفی تصریح کرد: حضور افراد در زندان ها علاوه بر تبعات اجتماعی به صورت میانگین ماهیانه یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان برای کشور هزینه دارد که شامل هزینه های خوراک، درمان و خدماتی است که به آنها عرضه می شود.
وی درباره فعالیت کمیته مصلحین، مطرح کرد: ۲۵۰ کمیته در بین اصناف و مساجد راه اندازی شده تا این گروه ها دعاوی موجودی که میان افراد صورت می گیرد حل و فصل و از حضور افراد در دادگاه ها جلوگیری نمایند.
۶۱ درصدطلاق های همدان توافقی است
وی با اشاره به اینکه در زمینه جلوگیری از صدمه های خانواده به خوبی کار نکردیم، اظهار داشت: خانواده کانون انتقال فرهنگ به نسل جدید است و انعکاس تربیت خانواده به جانعه باز می گردد بنابراین به دنبال این هستیم تا برنامه های گوناگونی در این حوزه برگزار نماییم.
نجفی افزود: هم اکنون ۶۱ درصد از طلاق هایی که در استان صورت می گیرد، طلاق های توافقی است و قبح این عمل در جامعه شکسته شده در صورتی که ما تلاش می نماییم با برگزاری کارگاه های آموزشی در حوزه مهارت های زندگی پیش از ازدواج و هنگام فرایند طلاق به این افراد کمک نماییم تا بنیان خانواده آنها محکم شود.
وی تصریح کرد: در نظام آموزشی، آموزش و پرورش و آموش عالی در حوزه مهارت های زندگی کار نکردیم اما هم اکنون در استان تلاش می نماییم با نهادهای مختلف تعامل داشته باشیم و در همین راستا سال قبل طرح نماد ( نظام مراقبت اجتماعی دانش آموزان) را به صورت پایلوت در شهرستان بهار برگزار کردیم و به دنبال این هستیم تا این طرح را در کل استان توسعه دهیم.




منبع:

1400/04/04
13:56:54
5.0 / 5
1396
تگهای خبر: آموزش , خدمات , دستگاه , مشاوره
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
بازی اندروید