به گزارش بازی اندروید، بررسی جدید محققان «دانشگاه استنفورد» نشان داده است که ویروس آنفولانزا در شیر غیر پاستوریزه داخل یخچال می تواند توانایی مبتلا شدن را حفظ کند.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، پژوهش جدید «دانشگاه استنفورد»(Stanford University) نشان داده است شیر خام یا شیر پاستوریزه نشده که برخی آنرا بعنوان یک جایگزین طبیعی و مغذی برای لبنیات پاستوریزه درنظر می گیرند، امکان دارد با خطرات پنهانی همراه باشد.
به نقل از هلث دیالوگز، این پژوهش نشان داده است که ویروس آنفولانزا می تواند تا پنج روز در شیر خام داخل یخچال عفونی باقی بماند. این یافته ها در زمانی به دست آمده اند که شیوع آنفلوانزای پرندگان در گاوهای شیری، نگرانی ها را در رابطه با احتمال بروز یک بیماری همه گیر جدید افزایش داده است. «الکساندریا بوهم»(Alexandria Boehm) پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: این یافته ها خطر بالقوه انتقال آنفلوانزای پرندگان را از راه مصرف شیر خام و اهمیت پاستوریزه کردن شیر برجسته می کنند.
بیشتر از ۱۴ میلیون آمریکایی سالانه شیر خام مصرف می کنند. برخلاف شیر پاستوریزه، شیر خام برای از بین بردن پاتوژن های مضر حرارت داده نمی گردد. طرفداران شیر خام ادعا می کنند که این شیر مواد مغذی، آنزیم ها و پروبیوتیک های مفیدتری را نسبت به شیر پاستوریزه دارد و می تواند سیستم ایمنی و سلامت دستگاه گوارش را تقویت کند.
«سازمان غذا و داروی آمریکا» شیر خام را با بیشتر از ۲۰۰ مورد شیوع بیماری مرتبط دانسته و به همراه «مراکز کنترل و جلوگیری از بیماری آمریکا» اخطار داده است که باکتری هایی مانند «اشریشیا کلی»(E. coli) و «سالمونلا»(Salmonella) در شیر خام، خطرات جدی را برای سلامتی انسان بخصوص کودکان، سالمندان، زنان آبستن و اشخاصی با سیستم ایمنی ضعیف به همراه دارند.
محققان تداوم یک گونه از ویروس آنفلوانزای انسانی را در شیر خام گاو در دمای معمولی یخچال بررسی کردند. این ویروس آنفولانزا معروف به «H1N1 PR8» زنده ماند و توانایی مبتلا شدن را تا پنج روز در شیر حفظ کرد.
«منگیانگ ژانگ»(Mengyang Zhang) سرپرست این گروه پژوهشی اظهار داشت: تداوم ویروس آنفلوانزای عفونی در شیر خام برای چند روز، نگرانی هایی را در رابطه با مسیرهای انتقال احتمالی بوجود می آورد. این ویروس می تواند سطوح و مواد موجود در محیط کارخانه های لبنی را آلوده کند و خطراتی را برای حیوانات و انسان به همراه داشته باشد.
علاوه بر این، محققان دریافتند که آران ای ویروس آنفولانزا حداقل به مدت ۵۷ روز در شیر خام قابل تشخیص می باشد. در مقایسه، فرایند پاستوریزه کردن توانست آنفولانزا را در شیر کاملا از بین ببرد و مقدار آران ای ویروس را تقریبا ۹۰ درصد کم کند اما نتوانست آران ای را به صورت کامل حذف کند. باآنکه قرار گرفتن در معرض آران ای ویروس آنفولانزا خطری را برای سلامتی ایجاد نمی کند اما روش های آزمایش مبتنی بر آران ای اغلب برای نظارت محیطی بر عوامل بیماری زا مانند آنفولانزا استفاده می شوند.
«الساندرو زولی»(Alessandro Zulli) پژوهشگر ارشد این پروژه اظهار داشت: ماندگاری بلندمدت آران ای ویروس در شیر خام و شیر پاستوریزه، پیامدهایی را برای ارزیابی ایمنی مواد غذایی و نظارت بر محیط زیست دارد؛ بخصوص به این علت که خیلی از روش های مورد استفاده در نظارت بر محیط زیست، آران ای را شناسایی می کنند.
این پژوهش در مجله «Environmental Science & Technology Letters» به چاپ رسید.
منبع: بازی اندروید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب