بازی اندروید

ساخت دایناسور نانویی

ساخت دایناسور نانویی

بازی اندروید: با کمک اوریگامی DNA، پژوهشگران نانوساختارهایی به اشکال مختلف ساختند که کاربردهای جالبی در صنعت دارد.



به گزارش بازی اندروید به نقل از مهر، پژوهشگران موسسه نانو دانشگاه سیدنی با توسعه نانوساختارهای طراحی شده و قابل برنامه ریزی سفارشی با بهره گیری از اوریگامی DNA، پیشرفت قابل توجهی در حوزه رباتیک مولکولی داشته اند.
این رویکرد نوآورانه پتانسیل بالایی در طیف وسیعی از کاربردها، از سیستم های دارورسانی هدفمند گرفته تا مواد پاسخگو و پردازش سیگنال نوری با انرژی کارآمد است. این تکنیک از “اوریگامی DNA” بهره می برد، که با تا زدن رشته های DNA، بلوک های سازنده زندگی، برای ایجاد ساختارهای بیولوژیکی جدید و مفید استفاده می نماید.
به عنوان یک اثبات مفهوم، پژوهشگران با این راهبرد بالاتر از ۵۰ شیء در مقیاس نانو را ساختند، همچون یک نانو دایناسور، یک ربات رقصنده و یک «مینی استرالیا» که ۱۵۰ نانومتر عرض دارد.
از این دایناسور نانویی با بهره گیری از میکروسکوپ الکترونی کریو در مرکز میکروسکوپی و میکروآنالیز دانشگاه سیدنی تصویربرداری شد. این دایناسور که فقط ۲۵۰ نانومتر عرض دارد، به عنوان اثبات شیء در تیم تحقیقات دکتر مین تری لو و دکتر شلی ویکهام از موسسه نانو دانشگاه سیدنی بوجود آمد.
هر چند که این مطالعه بر ایجاد وکسل های اوریگامی DNA مدولار متمرکز است که می توانند در ساختارهای سه بعدی پیچیده مونتاژ شوند. (یک پیکسل دو بعدی است، اما یک وکسل بصورت سه بعدی مشخص می شود.)
این نانوساختارهای قابل برنامه ریزی را می توان برای عملکردهای خاص طراحی کرد و امکان نمونه سازی سریع پیکربندی های متنوع را فراهم می آورد. این انعطاف پذیری برای توسعه سیستم های رباتیک در مقیاس نانو که می توانند وظایفی در زیست شناسی مصنوعی، نانوپزشکی و علم مواد انجام دهند، مهم است.
دکتر ویکهام می گوید: « ما از زیست شناسی در مقیاس نانو برای ساخت ربات هایی با پتانسیل عظیم استفاده می نماییم.»
دکتر لو اظهار داشت: «ما یک کلاس جدید از نانومواد با خواص قابل تنظیم به وجود آورده ایم که کاربردهای متنوعی را ممکن می سازد، از مواد تطبیقی که خاصیت های نوری را در جواب محیط تغییر می دهند تا نانوروبات های مستقلی که برای جستجو و از بین بردن سلول های سرطانی طراحی شده اند.»
او گفت این رویکرد نوآورانه امکان کنترل دقیق نحوه اتصال وکسل ها به یکدیگر را فراهم می آورد و امکان ایجاد معماری های قابل سفارشی سازی و بسیار خاص را فراهم می آورد.
یکی از جالب ترین کاربردهای این فناوری، پتانسیل آن برای ایجاد جعبه های رباتیک در مقیاس نانو است که قادر به رساندن داروها بطور مستقیم به مناطق مورد نظر در بدن هستند.
با استفاده از اوریگامی DNA، پژوهشگران می توانند این نانوربات ها را طوری طراحی نمایند که به سیگنال های بیولوژیکی خاص پاسخ دهند و اطمینان حاصل کنند که داروها فقط در زمان و مکان مورد نیاز آزاد می شوند. این رویکرد هدفمند می تواند اثربخشی درمان های سرطان را افزایش دهد و در عین حال عوارض جانبی را به حداقل برساند.
علاوه بر دارورسانی، پژوهشگران درحال بررسی توسعه مواد جدیدی هستند که می توانند خواص را در جواب محرک های محیطی تغییر دهند. به عنوان مثال، این مواد می توانند به شکلی طراحی شوند که به بارهای بالاتر پاسخ دهند یا خاصیت های ساختاری خودرا برمبنای تغییرات دما یا سطوح اسیدی (pH) تغییر دهند. چنین مواد پاسخگو پتانسیل تغییر صنایع پزشکی، محاسباتی و الکترونیک را دارند.


منبع:

1403/09/18
11:23:39
5.0 / 5
37
تگهای خبر: بدن , ربات , رباتیك , روبات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۳
بازی اندروید