بازی اندروید
بسته اخبار علم و فناوری

بازگشت فضانوردان به زمین بعد از ۷ ماه

بازگشت فضانوردان به زمین بعد از ۷ ماه

به گزارش بازی اندروید، دنیای علم و تکنولوژی امروز ۴ آبان شاهد رخدادهای جالبی بود که این خبر به اختصار به آنها پرداخته است.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، علم و فناوری ایران و جهان امروز با اخبار گوناگونی همراه بود. حالا در این گزارش به مرور خلاصه این اخبار می پردازیم.

کمک دوربین های رباتیک استراتوسفری به بیمه ها جهت بررسی سریع تر پرونده های خسارت

وظیفه کارگزاران بیمه به دنبال طوفان های پشت سر هم هلن و میلتون که خسارت های فاجعه باری را در چندین ایالت جنوبی به بار آورد، بسیار زیاد است. حالا یک تکنولوژی جدید می تواند به کمک آنها بیاید. دوربین های رباتیک استراتوسفری مجهز به هوش مصنوعی روی بالن ها می توانند به تسریع بررسی پرونده های دریافت خسارت از بیمه کمک کنند. نیر اسپیس لبز(Near Space Labs)، یک استارت آپ مستقر در بروکلین، نیویورک است که دوربین های رباتیک استراتوسفری با قابلیت هوش مصنوعی یا سوییفت(Swifts) را اختراع کرده که روی بالن های هواشناسی نصب می شوند. این استارت آپ از سوییفت برای تخمین خسارت اموال بهره می برد، اما آنها تا سال آینده برای ارزیابی صدمه های ناشی از بلایای آب و هوایی مستقر خواهند شد.

تولد هر نوزاد در طبیعت چقدر انرژی نیاز دارد؟

به قول داستین مارشال(Dustin Marshall) بوم شناس و زیست شناس تکوینی در دانشگاه موناش در ملبورن استرالیا، محققان ممکنست انرژی لازم برای تولید مثل را بسیار دست کم گرفته باشند. مارشال و همکارانش در مطالعه ای که در اول مه ۲۰۲۴ انتشار یافت، نشان دادند که انرژی اضافی که برای تولد یک نوزاد نیاز است، می تواند ۲۴ برابر بیشتر از برآورد بعضی از مدلهای ریاضی موثر باشد. برای حیواناتی که برای تنظیم دمای بدن خود به منابع گرمایی خارجی متکی هستند، این تفاوت کمتر است. بعنوان مثال برای مار پامپاس(Tomodon dorsatus) حدود ۴ برابر بیشتر است و برای گونه ای از ماهی های آب شور به نام کاپلین(Mallotus villosus) ۲ برابر است.

بودجه ۱۴ میلیون دلاری برای ساخت روش جدید چاپ سه بعدی فلزات

مهندسان سابق شرکت «اسپیس ایکس» یک بودجه ۱۴ میلیون دلاری را برای عرضه یک روش جدید چاپ سه بعدی فلز در مقیاس بزرگ دریافت نمودند. چاپ سه بعدی اشیاء با بهره گیری از فلز یک روش کاملا جاافتاده محسوب می شود، اما برای مطابقت با روش های سنتی در مقیاس گسترده، بسیار پیچیده، گران و کم دقت است. شرکت «فری فرم» (Freeform) با دریافت ۱۴ میلیون دلار از شرکت های «انویدیا»(Nvidia) و «بوئینگ»(Boeing) در نظر دارد یک فرایند جدید را برای چاپ افزودنی فلز بسازد که شرایط را تغییر می دهد. در این پروژه، پای هوش مصنوعی هم در بین است.

حذف جانبدارانه اکانت ها و تسلط لابیگری صهیونیستی بر مدیریت محتوای شبکه های اجتماعی

محقق حوزه فضای مجازی، دوگانگی در حذف اکانت های رسانه های اجتماعی را نشان دهنده تسلط لابی های صهیونیستی بر مدیریت محتوای رسانه های اجتماعی دانست و اظهار داشت: در صورتیکه غرب بعنوان حامی اصلی آزادی بیان شناخته می شود، در عمل رویکرد های متفاوتی در مورد حذف اکانت ها وجود دارد و انتظار میرفت در مقابل تعلیق اکانت های مطالبی مانند فلسطین یا مقاومت اسلامی، واکنش های گسترده ای از جانب آنها شکل گیرد، اما متأسفانه شاهد سکوت معناداری هستیم. علی اکبر اصولی از تحلیل گران و فعالان فضای مجازی در گفتگو با ایسنا، حذف یا تعلیق اکانت ها در رسانه های اجتماعی را عموماً مبنی بر قوانین و مقررات پلت فرم ها دانست که کاربران در هنگام ثبت نام آنها را می پذیرند، اظهار داشت: این قوانین شامل مواردی مانند جلوگیری از انتشار محتوای تهدیدآمیز، نقض حق کپی رایت، کارهای اسپم و نفرت پراکنی است. بعنوان مثال، محتوای تهدیدآمیز ضد امنیت عمومی یا انتشار اخبار جعلی در دسته نقض قوانین قرار می گیرند.

کاشی ها را جارو کن و امتیاز بگیر

تیم های رقابت های خانه هوشمند لیگ رباتیک باید بر مبنای برنامه نویسی پایتون جارو برقی هوشمندی را طراحی نمایند که خانه شبیه سازی شده را تمیز کند، هر چه کاشی بیشتری را جارو کنند امتیاز بیشتری دریافت خواهند کرد. نیما نظری، مسؤول لیگ اسمارت هوم (Smart Home) لیگ رباتیک در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه این رقابت ها در المپیک فناوری ۲۰۲۴ که از روز سه شنبه اول آبان ماه به مدت هفت روز در منطقه بین المللی نوآوری(پارک فناوری پردیس) شروع به کار کرده است، برگزار می شود، اظهار داشت: این رقابت در قسمت دانش آموزی برگزار می گردد و در این لیگ ۳۵ تیم حضور دارند.

برترین های رقابت هوش مصنوعی معرفی شدند

با به انتها رسیدن رقابت یک روزه لیگ هوش مصنوعی المپیک فناوری ۲۰۲۴، برترین های این رقابت معرفی گشتند. برگزیدگان رقابت هوش مصنوعی المپیک فناوری ۲۰۲۴ که از روز اول آبان ماه به مدت هفته روز در منطقه بین المللی نوآوری (پارک فناوری پردیس) درحال برگزاری است، در سه لیگ پردازش داده، پردازش متن و پردازش تصویر معرفی گشتند. رتبه این تیم ها بعد از بررسی عملکرد آنها توسط داورانی از صنعت و دانشگاه در اختتامیه المپیک فناوری اعلام می شود. این رقابت ها در سه لیگ پردازش داده، پردازش متن و پردازش تصویر و با حضور بیشتر از ۲۰۰ نفر از فعالان این حوزه اجرا شد. در این مسابقه و در هر لیگ شرکت کنندگان در زمان محدود به دو سؤال در حوزه تخصصی خود پاسخ دادند.

رقابت ۲۰ خودروی خودران بدون همراه داشتن سنسور تعقیب خط در المپیک فناوری

در لیگ خودرو های خودران المپیک فناوری، ۲۰ تیم حضور دارند و خودرو ها بدون نصب حسگر، با حل چالش های مسیر، رقیب را از میدان خارج می کنند. امیرمحمد ظریف، سرپرست لیگ خودرو های خودران المپیک فناوری ۲۰۲۴ در گفتگو با ایسنا، تعداد تیم های حاضر در این رقابت را ۲۰ تیم ذکر کرد و اضافه کرد: در مرحله مقدماتی بیشتر از ۵۰ تیم ثبت نام داشتند که بعد از ارزیابی مستندات فنی، تیم های نهایی مشخص شدند و در این رقابت حضور دارند.
«اسپیس ایکس» ماهواره های جاسوسی آمریکا را پرتاب کرد
موشک «فالکون ۹»(Falcon 9) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) به یک نقطه عطف در قرن حاضر رسید. یک موشک فالکون ۹ روز گذشته ۲۴ اکتبر در ساعت ۱۳: ۱۳ پس از ظهر به وقت منطقه زمانی شرقی، مجموعه ای از ماهواره های جاسوسی نسل بعدی را برای «دفتر شناسایی ملی آمریکا»(NRO) از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا پرتاب کرد. این مأموریت موسوم به «NROL-167»، صدمین پرواز فالکون ۹ در سال ۲۰۲۴ بود.
جایگاه پانزدهم جهانی ایران در علوم تشریح
عضو هیئت مدیره انجمن علوم تشریح اعلام نمود: ایران در زمینه چاپ مقالات آناتومی هم اکنون در رتبه ۱۵ جهان و رتبه دوم منطقه قرار دارد که حدودا مشابه رتبه پزشکی ماست. چهاردهمین کنگره ملی علوم تشریحی ایران به همت انجمن علوم تشریح ایران از بامداد چهارشنبه به مدت سه روز در دانشگاه تربیت مدرس درحال برگزاری است. دکتر محمدتقی جغتایی، عضو هیئت مدیره انجمن علوم تشریح و رئیس انجمن علوم اعصاب ایران به بیان وضعیت فعلی و آینده علوم تشریح در ایران و جهان پرداخت و اظهار داشت: آناتومی (علوم تشریح) که حوزه مطالعات آن از ژن تا کالبد انسان را در بر می گیرد، همیشه در خط اول دانش پزشکی قرار داشته است.
هوش مصنوعی جدید «اوپن ای آی» ماه آتی منتشر می شود
شرکت «اوپن ای آی»(OpenAI) برنامه های جدیدی در حوزه هوش مصنوعی دارد. این شرکت درحال برنامه ریزی برای انتشار مدل بعدی هوش مصنوعی با نام رمزگذاری شده «اوریون»(Orion) تا دسامبر سال جاری است. برخلاف نسخه های پیشین، این شرکت در نظر دارد مدل جدید را قبل از عرضه گسترده تر از راه ChatGPT به تدریج برای شرکای مورد اعتماد عرضه نماید.
هکرها، ۵۰ صدمه دیگر در سامانه های بیمه و بانکی کشف کردند
در چهارمین روز از رقابت های باگ بانتی شکارچیان موفق به کشف و شناسایی ۵۰ صدمه دیگر از سامانه های عمومی بانکی و بیمه ای شدند.
علم و صنعت و دراگون فینالیست های جنگجو در المپیک فناوری شدند
بعد از برگزاری ۲۷ رقابت مهیج بین ربات های سبک وزن در المپیک فناوری ۲۰۲۴، دو تیم دراگون (DRAGON) و علم و صنعت ایران- ۱ فینالیست شدند. مسابقه نهایی این دوره از رقابت ها روز دوشنبه، ۷ آبان در منطقه بین المللی نوآوری ایران برگزار می گردد.
رقابت ۷۵ تیم در جواب ۵ سؤال تخصصی برنامه نویسی فرانت-اند
علی لطفی، مدیر لیگ برنامه نویسی المپیک فناوری ۲۰۲۴ اظهار داشت: امروز جمعه در لیگ برنامه نویسی فرانت-اند ۷۵ تیم از سراسر کشور حضور یافته ند و در مدت سه ساعت با پاسخ دادن به ۵ سؤال تلاش می کنند در رده بندی این لیگ درآیند. لطفی با بیان این خبر در جمع خبرنگاران، اظهار داشت: رقابت های امروز جمعه ۵ آبان از رقابت های برنامه نویسی است. رقابت های برنامه نویسی در ۴ مسیر فرانت-اند (Front End)، پایتون جنگو، PHp/Laravel و الگوریتم برگزار می گردد و امروز جمعه ۴ آبان رقابت تیم ها در راه فرانت-اند است.
سرنشینان مأموریت «کرو-۸» بالاخره به زمین بازگشتند
کپسول «دراگون»(Dragon) شرکت «اسپیس ایکس»(SpaceX) امروز ۲۵ اکتبر در سواحل فلوریدا فرود آمد و سرنشینان خویش را متشکل از فضانوردان روسی و آمریکایی که بدنبال مجموعه ای از تاخیرها و مشکلات کپسول «استارلاینر»(Starliner) شرکت «بوئینگ»(Boeing) هفت ماه را در ایستگاه فضایی بین المللی سپری کردند، به زمین بازگرداند. کپسول دراگون مأموریت «کرو-۸»(Crew-8) حدود ساعت ۳: ۳۰ صبح به وقت منطقه زمانی شرقی (۱۱: ۰۰ به وقت ایران) بعد از جدا شدن از ایستگاه فضایی بین المللی به زمین بازگشت.
چین در سال ۲۰۲۷ گردشگران را به فضا می فرستد
شرکت چینی «دیپ بلو ارواسپیس»(Deep Blue Aerospace) درحال ورود به حوزه گردشگری فضایی است. دیپ بلو ارواسپیس مستقر در استان جیانگسو اعلام نموده که در نظر دارد در سال ۲۰۲۷، پرتاب مشتریان را به فضای زیرمداری آغاز کند. دیپ بلو در اطلاعیه ای نوشت: قیمت بلیط ها ۱.۵ میلیون یوآن (حدود ۲۱۰ هزار دلار آمریکا) خواهد بود. با این قیمت، مشتریان خیلی بیشتر از یک تجربه کوتاه بی وزنی را خواهند داشت. آنها وسعت و رمز و راز جهان را تجربه خواهند کرد و شاهد چشم انداز باشکوه فراتر از زمین خواهند بود. این یک سفر فضایی جامع خواهد بود که یک عمر آنرا فراموش نخواهید کرد.
جنگ پهپادها برای امداد و نجات برج های صدمه دیده
رقابت پهپادی ۱۱ تیم دانشجویی و دانش آموزی، از دیگر بخش های المپیک فناوری ۲۰۲۴ است که این تیم ها در دو لیگ امداد و نجات و سرعتی رقابت می کنند. امیرعلی ستایشی، مسئول لیگ ربات های پرنده المپیک فناوری در حاشیه المپیک فناوری ۲۰۲۴ که در منطقه بین المللی نوآوری (پارک فناوری پردیس) از اول آبان ماه به مدت ۷ روز درحال برگزاری است، در جمع خبرنگاران اظهار داشت: رقابت های سال جاری در چارچوب ۳ شاخه (دو لیگ دانشجویی و یک لیگ دانش آموزی) برگزار می گردد.
ربات های جنگجو برای کسب عنوان گلادیاتوری می جنگند
در ادامه رقابت های لیگ ربات های جنگجو مقرر است کلیه ربات های سبک وزن برای کسب عنوان گلادیاتوری به مصاف هم بروند. کمیل یزدانی، دبیر رقابت ربات های جنگجو در المپیک فناوری ۲۰۲۴ در حاشیه برگزاری این رقابت در جمع خبرنگاران اظهار داشت: در این رقابت میزبان بیشتر از ۷۵ تیم از سراسر کشور بودیم و پس از پایش اولیه و داوری مقدماتی، ۳۴ تیم به مرحله نهایی این رقابت راه یافتند.
اعلام اسامی سه تیم برتر مرحله سرعت مقدماتی خودرو های خودران
با به انتها رسیدن مرحله سرعت مقدماتی لیگ خودرو های خودران المپیک فناوری، سه تیم برتر مشخص شدند. مرحله سرعت مقدماتی لیگ خودرو های خودران المپیک فناوری ۲۰۲۴ برای کسب بهترین زمان انجام شد و در این دور از رقابت ها تیم SRB.CE با امتیاز ۵۵۵.۱۰۰۰ بیشترین امتیاز را کسب نمود. مرحله سرعت مقدماتی لیگ خودرو های خودران المپیک فناوری ۱۴۰۳ با رقابت ۹ تیم و در سه مرحله انجام شد.
فناوران برای توسعه فرمولاسیون داروهای شیمیایی فرا خوانده شدند
یکی از هلدینگ های دانش بنیان فراخوانی در حوزه تجهیزات پزشکی با هدف جذب سرمایه منتشر نمود. این فراخوان در حوزه های فرمولاسیون های نوین داروهای شیمیایی، داروهای زیستی، ماده اولیه و ماده مؤثر دارویی، نانو داروها و دارو رسانی و تجهیزات پزشکی پیشرفته است. متقاضیان برای حضور در این فراخوان و ثبت نام تا روز ۲۳ آبان ۱۴۰۳ مهلت دارند.




منبع:

1403/08/05
10:08:16
5.0 / 5
9
تگهای خبر: اپل , استارت آپ , الگوریتم , بدن
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۳
بازی اندروید