بازی اندروید

تغییرات در مغز و روده با رژیم روزه داری

تغییرات در مغز و روده با رژیم روزه داری

به گزارش بازی اندروید، پژوهشگران می گویند رژیم غذایی فستینگ یا روزه داری باعث تغییرات پویا در مغز انسان و همینطور میکروبیوم روده می شود.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، دانشمندانی که به دنبال مقابله با بحران چاقی هستند، به کشف مهمی دست یافته اند بر مبنای این که محدودیت متناوب کالری منجر به تغییرات قابل توجهی هم در روده و هم در مغز می شود که امکان دارد انتخابهای جدیدی را برای حفظ وزن سالم فراهم آورد.
پژوهشگران چینی ۲۵ داوطلب چاق را در یک دوره ۶۲ روزه مورد مطالعه قرار دادند که طی آن آنها در یک برنامه محدودیت انرژی متناوب(IER) شرکت نمودند که رژیمی است که شامل کنترل دقیق کالری دریافتی و روزه داری در بعضی روزها است.
شرکت کنندگان در این مطالعه نه تنها وزن خویش را کاهش دادند (۷.۶ کیلوگرم یا ۷.۸ درصد از وزن بدن به صورت متوسط) بلکه شواهدی از تغییرات در فعالیت مناطق در رابطه با چاقی مغز و همینطور در باکتری های روده آنها مشاهده شد.
کیانگ زِنگ، پژوهشگر سلامت از مرکز پزشکی سکند و مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری های سالمندان در چین، اظهار داشت: در اینجا ما نشان دادیم که رژیم غذایی IER محور مغز-روده- میکروبیوم انسان را تغییر می دهد.
تغییرات مشاهده شده در میکروبیوم روده و فعالیت در نواحی مغز در رابطه با اعتیاد در طول و پس از کاهش وزن بسیار پویا است.
وی ادامه داد: معلوم نیست چه چیزی سبب این تغییرات می شود یا این که این روده است که بر مغز تاثیر می گذارد یا برعکس. با این وجود ما می دانیم که روده و مغز ارتباط نزدیکی با هم دارند، ازاین رو درمان نواحی خاصی از مغز می تواند راهی برای کنترل مصرف غذا باشد.
تغییرات در فعالیت مغز که از راه اسکن های تصویربرداری تشدید مغناطیسی عملکردی(fMRI) مشاهده می شود، در مناطقی بود که در تنظیم اشتها و اعتیاد مهم هستند.
علاوه بر این، تغییرات میکروبیوم روده که از راه نمونه های مدفوع و اندازه گیری خون مورد تحلیل و بررسی قرار گرفت، با مناطق خاصی از مغز مرتبط بود.
شیائونینگ وانگ، دانشمند پزشکی از مرکز ملی تحقیقات بالینی بیماری های سالمندان در چین می گوید: تصور می شود میکروبیوم روده با مغز به روشی پیچیده و دو جهته ارتباط برقرار می کند. میکروبیوم انتقال دهنده های عصبی و سموم عصبی را تولید می کند که از راه اعصاب و گردش خون به مغز دسترسی دارند. در عوض، مغز رفتارِ خوردن را کنترل می کند، در حالیکه مواد مغذی از رژیم غذایی ما ترکیب میکروبیوم روده را تغییر می دهند.
تخمین زده می شود که بیشتر از یک میلیارد نفر در سراسر دنیا به چاقی مبتلا باشند که منجر به افزایش ریسک مبتلا شدن به خیلی از مشکلات مختلف سلامتی، از سرطان گرفته تا بیماری قلبی می شود و بیشتر دانستن در مورد این که چگونه مغز و روده ما به یکدیگر وابسته هستند، می تواند تفاوت بزرگی در پیشگیری و کاهش چاقی مؤثر ایجاد نماید.
لیمینگ وانگ، دانشمند زیست پزشکی از آکادمی علوم چین هم می گوید: سؤال بعدی که باید به آن پاسخ داده شود، مکانیسم دقیقی است که میکروبیوم روده و مغز در افراد چاق، همچون در هنگام کاهش وزن با هم ارتباط برقرار می کنند؛ این که کدام میکروبیوم روده و مناطق مغزی خاص برای کاهش وزن موفق و حفظ وزن سالم حیاتی هستند.
این پژوهش در مجله Frontiers in Cellular and Infection Microbiology انتشار یافته است.



منبع:

1403/05/22
11:59:50
5.0 / 5
280
تگهای خبر: بدن , تولید , سلامتی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۱
بازی اندروید