بازی اندروید
توسط محققان دانشگاه امیركبیر؛

اسفنج بندآورنده خون با پر مرغ تولید شد

اسفنج بندآورنده خون با پر مرغ تولید شد

بازی اندروید: پژوهشگران دانشگاه امیرکبیر با بهره گیری از ضایعات پر کشتارگاه های مرغ، اسفنج بندآورنده خون ساختند.



به گزارش بازی اندروید به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، غلامرضا گودرزی از پژوهشگران این طرح درباره ی پروژه «تهیه اسفنج زیستی متخلخل از کراتین بازیافتی از الیاف پروتئینی جهت کاربرد پزشکی» اظهار داشت: هدف اصلی این تحقیق استفاده از ضایعات پر مرغ به عنوان منبع غنی از کراتین در بندآورنده خون همچون کاربردهای پزشکی بوده است. اجرای این طرح و تبدیل این ضایعات به ساختاری کاملا کاربردی ایجاد ارزش افزوده را در پی دارد.
وی با اشاره به اینکه سالانه میلیونها تن پر مرغ در جهان تولید می شود، اظهار داشت: امحائ این ضایعات بصورت دفن کردن و یا سوزاندن، سبب آلودگی محیط زیست و ایجاد گازهای گلخانه ای می شود. از جانب دیگر علاقه وافر به منابع جدید طبیعی پایدار در زیست پزشکی مقبولیت بسیاری زیادی دارد که کراتین همچون این منابع محسوب می شود.
این دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با تأکید بر این که ساختار تولید شده قابلیت صنعتی شدن را دارد، تصریح کرد: محصول تولید شده با نمونه های تجاری که از مواد دیگر تهیه می شوند، قابل رقابت است و عملکرد بهتری را نشان میدهد.

وی اشاره کرد: با توجه به این که در کشور ما ضایعات پر مرغ فراوان است، به آسانی قابلیت تولید این محصول وجود دارد. این تحقیق ساختاری نو از کراتین استخراجی از پر مرغ ضایعاتی با راندمان بالا برای کاربرد در بند آوری خون معرفی می کند. در این پروژه با بهره گیری از پر مرغ ضایعاتی کشتارگاه های مرغ، اسفنجی کارآمد در بندآوری خون به دست آمد.
گودرزی با اشاره به اینکه این پروژه تحقیقاتی منجر به انتشار دو مقاله شده است، اظهار داشت: یکی از این مقالات در یک مجله ISI با رتبه کیو وان (چارک اول) انتشار یافته است. همین طور این رساله به سبب نوآوری در ساخت اسفنج پایدار کراتینی از ضایعات پر مرغ در بندآوری خون جزو رساله های برتر از جانب وزارت علوم شناخته شد.
وی با اشاره به اینکه این اسفنج مورد آزمون حیوانی قرار گرفته است، اشاره کرد: این محصول قابلیت تولید داخلی و رقابت با نمونه های مورد استفاده به عنوان بندآوری خون را دارد. از دیگر مزیت های این طرح، کارآمدی بهتر این نمونه در مقایسه با نمونه های هم رده خود است. همین طور باتوجه به بی ارزش بودن ماده اولیه یعنی ضایعات پر مرغ و پشتوانه تولید آن می توان گفت فرآیند تولید کاملا مقرون به صرفه خواهد بود.

این طرح پژوهشی با راهنمایی دکتر فاطمه داداشیان عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر-دکتر علیرضا وطن آرا و با مشاوره دکتر ضرغام سپهری زاده از اعضای هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی دانشگاه تهران اجرائی شده است. همین طور این طرح به عنوان طرح برگزیده تقاضا محور از طرف وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مورد تقدیر قرار گرفته است.


منبع:

1403/03/07
09:56:51
5.0 / 5
366
تگهای خبر: بازی , تولید , رقابت , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بازی اندروید