بازی اندروید: سینمای رسانه در جشنواره فیلم فجر با نمایش دو فیلم از رضا میرکریمی و هادی حجازی فر و استقبال قابل توجه و حضوری پرتعداد به روز هفتم رسید.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، یکشنبه ۱۷ بهمن ماه هفتمین روز جشنواره فیلم فجر در کاخ جشنواره یا به قول مدیران جدید «خانه جشنواره» در حالی به انتها رسید که در این روز خبر درگذشت دو سینماگر قدیمی، حبیب الله والی نژاد - تهیه کننده - و علیرضا سجادپور - مدیر سینمایی و تهیه کننده - بعد از مدتها مبارزه با بیماری و عارضه مغزی از دنیا رفتند.
در این روز دو فیلم «نگهبان شب» و «موقعیت مهدی» نمایش داده شدند که هر دو با تشویق های تحسین آمیز خبرنگاران و منتقدان رضایت نسبی آنها را کسب کردند و در ساعات پایانی سانس مربوط به خبرنگاران هم، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مرکز همایش های برج میلاد آمد.
*رضا میرکریمی که تا دو سال قبل دبیر بخش جهانی جشنواره فجر بود و آخرین بار با فیلم «قصر شیرین» در سال ۹۷ در جشنواره فجر حضور داشت امسال با فیلم «نگهبان شب» به این رویداد سینمایی آمد. او با فیلم خوش ساخت «نگهبان شب» تا حدی به فضای آن دسته از ساخته های قبلی خود بازگشت که بیشتر مخاطب پسند بودند.
* بااینکه عده ای معتقد بودند ریتم این فیلم کند است، اما خود میرکریمی می اظهار داشت که بعضی جاها اتفاقا ریتمی تند دارد. با این وجود قصه «نگهبان شب» برای خیلی ها خوشایند بود. در این فیلم به غیر از کیومرث پوراحمد و ویشکا آسایش که نقش های کوچک و افتخاری داشتند، محسن کیایی و با فاصله از او، لاله مرزبان بازیگران حرفه ای و شناخته شده بود و تصور می شد بقیه بازیگران همچون کاراکتر اصلی با بازی تورج الوند همگی نابازیگر هستند، اما در نشست خبری فیلم مشخص شد که همه آنها پیشینه تئاتری و بازیگری داشتند.
* میرکریمی در نشست خبری فیلمش گفت، همیشه برای فیلم هایی که مجبور به انجام سفرهای کاری بوده، با علاقه مندان به بازیگری روبرو می شده و آنها فیلم هایی را از خود می فرستادند تا شاید نظر این فیلمساز را برای بازی جلب کنند. او این دفعه باتوجه به شیوع ویروس کرونا یک فراخوان عمومی می دهد تا علاقه مندان فیلمی از خود بفرستند و بیش از ۱۳ هزار ویدیو ارسال می شود که بعد از چند مرحله پایش و بررسی سرانجام بین چند نفر آخر خود میرکریمی تست نهایی را می گیرد و تورج الوند برای بازی در این فیلم انتخاب می شود.
* دومین فیلمی که روز یکشنبه برای اهالی رسانه به نمایش درآمد «موقعیت مهدی» به کارگردانی هادی حجازی فر بود. او تا حدود 6 سال قبل بیشتر بعنوان کارگردان تئاتر شناخته می شد ولی از سال ۹۴ با فیلم «ایستاده در غبار» در نقش احمد متوسلیان پایش به سینما بطور جدی باز شد، هرچند یک دهه پیش از آن در «مزرعه پدری» رسول ملاقلی پور هم بازی کرده بود، اما دهه ۹۰ فصل تازه ای در زندگی کاری او باز شد. چند ماه قبل از جشنواره، خبرهایی انتشار یافته بود از ساخت سریالی به کارگردانی هادی حجازی فر درباره شهید باکری با نام «عاشورا»، اما چند روز مانده به اعلام اسامی فیلم های راه یافته به جشنواره شنیده می شد که یک نسخه سینمایی از این سریال راهی جشنواره شده است و در نهایت «موقعیت مهدی» در شرایطی به بخش سودای سیمرغ جشنواره فجر رسید که کارگردانش تاکید داشت از ابتدا یک نسخه سینمایی ساخته و این طور نبوده که یک قسمت یا قسمتی از سریال را بعنوان یک اثر سینمایی به جشنواره بدهد.
* «موقعیت مهدی» تصاویری از عملیات بدر و خیبر در جنگ تحمیلی ایران و عراق و قسمتی از زندگی و شهادت برادران حمید و مهدی باکری را در چند پرده نشان میدهد که همین مقطع بودن به نظر عده ای یکپارچگی و انسجام روایت را از بین برده بود با این وجود این فیلم با تشویق حاضران روبرو شد؛ فیلمی که بگفته حجازی فر 400 دقیقه مفید برای سریال و نسخه سینمایی آن فیلمبرداری شده و قرارداد پروژه با صدا و سیما هم ۳۰ میلیارد تومان بوده است که ۱۰ میلیارد آن هزینه ی کرایه امکانات و مهمات و... شده است. حجازی فر در این زمینه اظهار داشت که یک ریال اسراف یا غیب نشده است و مسئولیت قانونی و شرعی همه چیز را در این مورد برعهده می گیرد.
* بااینکه پیکر برادران باکری تا حالا پیدا نشده است و پس از فیلم هم برخی اظهارات متفاوتی درباره نوع روایت بیان می شد، حجازی فرد اصرار کرد که کاملا به تمام اتفاقات وفادار بوده و حتی یک چیز کوچک را جعل نکرده است. او اظهار داشت که محسن رضایی فیلم را دیده و فقط گریه کرده و نظری نداده است.
* یکی از بازیگران «موقعیت مهدی» روح الله زمانی بازیگر نوجوان و اصلی فیلم «خورشید» بود که سال قبل با این اثر مجید مجیدی بعنوان یکی از کودکان کار وارد سینما و معروف شد. وی در فیلم حجازی فر نقش یکی از رزمنده ها را بر عهده داشت و حجازی فر در نشست خبری فیلمش تعریف می کرد که هنگام فیلمبرداری یک صحنه از بازی روح الله زمانی آنچه می خواسته در نیامده و بنا بر این آغاز به داد و بیداد بر سر او می کند، از آنجائیکه روح الله نمی دانسته HF به او وصل شده زیر لب غرغر می کند و می گوید:، هرچه می خواهی اینجا بگو، اگر راست می گویی بیا محله مان!*
* فرزندان شهیدان باکری و همت و پرویز فتاح - رئیس بنیاد مستضعفان - از میهمانان ویژه نمایش این فیلم در برج میلاد بودند.
* فیلم «شب طلایی» به کارگردانی یوسف حاتمی کیا در روز ششم جشنواره نمایش داده شد و خواهر او، روز گذشته با انتشار تصویری از خودش و برادرش و پدرشان ابراهیم حاتمی کیا از لوکیشن فیلم «آژانس شیشه ای» از روزی یاد کرد که یوسف ۶ ساله سر صحنه فیلم پدر رفته بود و بعد از ۲۴ سال برای دیدن فیلم برادر به برج میلاد آمده بود.
* هفتمین روز جشنواره شاهد حضور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی هم بود و در جمع خبرنگاران به سوالات مختلف پاسخ داد هرچند نکته مهم و خاصی در بین این پرسش و پاسخ ها مطرح نشد.
* روز گذشته، جشنواره فجر در مرکز اصلی میزبان چند نشست تخصصی مثل «سینما و عصر دیجیتال»، «سینما، جامعه» و «سینما و آموزه های اخلاقی» با نمایش فیلم سینمایی «نیاز» ساخته علیرضا داوودنژاد بود؛ نشست هایی که همچنان فقط روی تعداد مخاطبان آنلاین آنها حساب می شود.
* در روز هفتم بالاترین فیلم ها در بخش آراء مردمی همچنان «ملاقات خصوصی»، «موقعیت مهدی» و «علفزار» به ترتیب بودند.
* روز یکشنبه، نمایش فیلم هایی از میرکریمی و اثری درباره شهید مهدی باکری که هر کدام مخاطبان خاص خودرا داشتند یکی از روزهای شلوغ جشنواره فجر را رقم زد و حضور جمعیت زیاد در سالن نمایش، شلوغی و ازدحام در راهروها و غرفه های مختلف برنامه های رادیویی و تلویزیونی خصوصاً هنگامی که میهمان ویژه ای در برج میلاد حاضر می شود نگرانی ها بابت شیوع ویروس کرونا را بیشتر می کند به خصوص آنکه کارشناسان سلامت که در مرکز همایش ها حضور دارند، می گویند چرخش امیکرون در خانه جشنواره زیاد و جدی است و سفارش به مراقبت می کنند. ضمن این که برخلاف خبرهای اعلام شده، در برنامه های تلویزیونی اشاره شد که در مراجعه بعضی خبرنگارها برای انجام تست سریع کرونا گفته شده که امکانات برای گرفتن تست Pcr در خانه جشنواره وجود ندارد.
منبع: بازی اندروید
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب