بازی اندروید

عروسك ها به صندوقچه خود برگشتند

عروسك ها به صندوقچه خود برگشتند

آیین پایانی هجدهمین جشنواره نمایش عروسکی با تقدیر از دو هنرمند، یاد و خاطره چند هنرمند درگذشته و سلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به نمایشگران عروسکی اجرا شد.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، این برنامه با حضور تعداد کمی از نمایشگران عروسکی و مدیران هنری و با اجرای الهه رضایی شامگاه یکشنبه 17 اسفند ماه در تالار وحدت انجام شد.
الهه رضایی، مجری برنامه های کودک در دهه شصت که اجرای این برنامه را بر عهده داشت، توضیحاتی درباره شرایط برگزاری جشنواره در وضعیت کرونائی ارائه کرد.
بعد از اجرای یک قطعه نمایشی کوتاه، با پخش تصاویری، یاد و خاطره زنده یاد گلزار محمدی، دبیر فقید جشنواره که اسفند سال قبل پس از تحمل یک دوره طولانی بیماری درگذشت، گرامی داشته شد و با حضور قادر آشنا، مدیر کل هنرهای نمایشی، رضا بصیرت، مدیر عامل انجمن هنرهای نمایشی و مهدی حاجیان، دبیر اجرائی جشنواره تقدیرنامه ای به مهدی محمدی، برادر زنده یاد گلزار محمدی اهدا شد.
در ادامه، قادر آشنا، سلام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی را به حاضران رساند و گفت آقای صالحی به سبب حضور در جلسه هیات دولت، امکان حضور در برنامه را پیدا نکردند.
او با تقدیر از همه همراهان این جشنواره اضافه کرد: وقتی باردیگر توفیق حضور در مرکز هنرهای نمایشی پیدا کردم، جشنواره در میانه راه بود و با کرونا و درگذشت دبیر عزیز آن رو به رو شدیم و برای برگزاری آن تردید داشتیم ولی در شورای سیاستگذاری به این نتیجه رسیدیم جشنواره در بستر فضای مجازی اجرا شود و چند پلت فرم ارائه اثار را بر عهده گرفتند و به ویژه از پخش این نمایش ها در تلویزیون تئاتر ایران با استقبال تماشاگران رو به رو شد.
این مدیر هنری با ابراز خرسندی از استقبال مردم از آثار جشنواره تهران مبارک اادامه داد: بیش از ۱۹ هزار تماشاگر به تماشای نمایش های جشنواره نشستند و خانواده ها خواهان ادامه پخش این اثار در فضای مجازی می باشند.
مدیر کل هنرهای نمایشی سپس با تاکید بر پشتیبانی از اجرای عمومی آثار جشنواره افزود: علاوه بر بستر فضای مجازی، از اجرای عمومی نمایش های جشنواره که اغلب تولید جدید هستند، حمایت می نماییم چونکه تئاتر با اجرای عمومی زنده است. این چنین است که از اجرای عمومی این اثار در تالارهای زیر مجموعه اداره کل هنرهای نمایشی به ویژه تالار هنر و همین طور دیگر سالن های نمایشی حمایت می نماییم.
سپس جوایز بخش عکس با حضور امیر عابدی، مدیر بخش عکس، اختر تاجیک، عضو هیات داوران و امیر مشهدی عباس به شرح زیر اهدا شد:
تقدیر از:
کیارش مسیبی
پوریا نوری
مریم ملک مختار
مجید نیک نفس
همچنین برگزیدگان بخش عکس بدون اولویت به شرح زیر معرفی شدند:
1- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مریم قهرمانی زاده برای مجموعه عکس از نمایشهای «اپرای عروسکی عشق » و نمایش «یک تئاتر کوچک از انتهای دنیا»
2- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به سید ضیا صفویان برای مجموعه عکس از نمایشهای «بغلم کن تا دمپایی نیومده» و نمایش « ترانه خورشید و ماه»
3- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به مهدی آشنا برای مجموعه عکس از نمایشهای « اگزویا» و نمایش «منو نمی بره».
در ادامه برنامه، با پخش کلیپی از ایرج محمدی، هنرمند باسابقه نمایش عروسکی تقدیر گردید.
سید مجتبی حسینی، معاون هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، حجت الاسلام بهداروند، مشاور اداره کل هنرهای نمایشی و قادر آشنا، مدیر کل هنرهای نمایشی از این هنرمند تقدیر کردند.
ایرج محمدی با خواندن یادداشتی از برگزارکنندگان جشنواره و مدیران هنری قدردانی کرد و اظهار داشت: آرزو می کنم در هر شغلی، مفید و موثر و مثل عروسکها مهربان و خوشرو و یکرنگ، صادق، باگذشت، بخشنده، و پر از عاطفه و عشق نسبت به هم باشیم. راز ماندگاری در همین هاست.
مهدی حاجیان دبیر اجرائی جشنواره نیز با خواندن یادداشتی، یاد گلزار محمدی را گرامی داشت و از نمایشگران عروسکی که در شرایطی دشوار چراغ این هنر را روشن نگه داشتند، قدردانی نمود.
تقدیر از محمد حسن ابویی مهریزی، معلم تلاشگر هنر در شهر مهریز، که سالهاست به آموزش نمایش خیمه شب بازی و ساخت عروسک مبارک همت گماشته، دیگر بخش این برنامه بود. علاوه بر مدیران جشنواره، وزارت آموزش و پرورش هم از این معلم قدردانی نمود.
ابویی مهریزی نیز در سخنانی اظهار داشت: سالهاست دانش آموزان مهریز عروسک مبارک را می سازند و شاید 3 هزار عروسک مبارک در مدارس ما تولید شده باشد. ساخت این عروسک، جزو آموزش هنر در مدارس شهر ماست. در هر کلاس و مدرسه ای به خیمه شب بازی می پردازیم ولی در زمینه آموزش اول راه هستیم.
در ادامه جوایز بخش پژوهش، با حضور پوپک عظیم پور، میترا کریمخانی و علی پاکدست به شرح زیر اهدا شد:
مسابقه پژوهش
الف) بخش ترجمه
هیات داوران در این بخش بدون اولویت با اهدای لوح تقدیر و جایزه نقدی از مترجمین زیر قدردانی کرد
مجید کیانیان برای ترجمه مقاله: بدن متحول، عبارت نوظهور: اکتساب مهارت در یک تئاتر عروسکی نوشته: هاروکا اوکویی
پرتو پورقرایی برای ترجمه مقاله: ﻋﺮوﺳک ﺑﻪ ﻣﺜﺎﺑﻪ ﺑﺪن زﻧ ﺪه ﻣﻌﺎﺻﺮ نوشته: نوئِمی لورِنتس
امین محمدی برای ترجمه مقاله: ﻋﺮوﺳﮏ ﺑﻪ ﻣﺜﺎﺑﻪ ی ﯾﮏ اﺑﺰار آﻣﻮزﺷﯽ نوشته: تارجا کروگر و ان ماریا نوپونن
ب) بخش تالیف
رتبه سوم:
لوح تقدیر و جایزه نقدی به فائزه السادات شاه حسینی برای نگارش مقاله: آواتارهای پلاسیسیته‌ی تخیل اهدا شد.
رتبه دوم مشترک:
لوح تقدیر و جایزه نقدی به نگین کشفی برای نگارش مقاله: نمایش های فشن به مثابه اجرای عروسکی؛ با نگاهی به نمایش های فشن "Viktor & Rolf"
لوح تقدیر و جایزه نقدی به میرمحمدرضا حیدری و سلما محسنی اردهالی برای نگارش مقاله: گذری به سیر تاریخی بازی اسب چوبی در ایران و ریشه های اسطوره ای آن بعنوان یکی از گونه های عروسک نمایشی در ایران اهدا شد.
رتبه اول:
تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به محمد اوحدی برای نگارش مقاله: راه روح رقصنده: بازبینی پدیدارشناسانه بر بی قراری عروسک در انسان معاصر اهدا شد.
در ادامه جوایز بخش مسابقه نمایشنامه نویسی با حضور اردشیر صالح پور، سلما محسنی و مریم اقبالی به شرح زیر اهدا شد:
بر اساس رای هیات داوران بخش نمایشنامه نویسی، متشکل از شادی پور مهدی و اردشیر صالح پور و نادر برهانی مرند آراء به شرح زیر اعلام شد:
الف- آثار شایسته تقدیر
لوح تقدیر و جایزه نقدی به کیان مرادی برای نگارش نمایشنامه "میرزا پارلمان خان نهاوندی" از نهاوند
لوح تقدیر و جایزه نقدی به نسرین خنجری برای نگارش نمایشنامه "افسانه دختر بالدار" از تهران
ب) نمایشنامه های برگزیده
در این بخش هیات داوران بدون اولویت سه برگزیده داشت:
1- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به میلاد حسینی برای نگارش نمایشنامه "دژِ هفتواد" از تهران تعلق گرفت.
2-تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به رضاگشتاسب برای نگارش نمایشنامه "مَتَتی" از یاسوج اهدا شد.
3- تندیس جشنواره، دیپلم افتخار و جایزه نقدی به باقرسروش برای نگارش نمایشنامه "داش آکل" از تهران اهدا شد.
پخش کلیپی کوتاه از هنرمندان درگذشته، کامبوزیا پرتوی، نصرت کریمی، محمدرضا الوند و گلزار محمدی، اجرای دو قطعه موسیقی با خوانندگی خواننده نوجوان، مجید معظمی، پخش تیزری از نمایش های شرکت کننده در جشنواره، کارگاه های آموزشی، نمایشگاه عکس و دیگر بخش های جشنواره، از دیگر بخش های این برنامه بود و این مراسم با اجرای قطعه ای نمایشی با نام " جنگ و صبح" به کارگردانی میثم یوسفی از یزد اختصاص به انتها رسید.












1399/12/19
14:14:37
0.0 / 5
1976
تگهای خبر: آموزش , بازی , بدن , تولید
این مطلب را می پسندید؟
(0)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۲
بازی اندروید