بازی اندروید
داود فتحعلی بیگی:

اگر تبلیغ انسانیت جرم است پس من مجرمم!

اگر تبلیغ انسانیت جرم است پس من مجرمم!

به گزارش بازی اندروید، داود فتحعلی بیگی که نمایش«در و گبر و قرص نان» را جهت شرکت در جشنواره تئاتر فجر آماده اجرا می کند، اظهار داشت: من در این نمایش انسانیت و مهربانی را تبلیغ می کنم. حالا اگر تبلیغ انسانیت جرم است، من مجرمم!


این کارگردان تئاتر که بیشتر در زمینه نمایش های آیینی و سنتی فعال است، در گفتگو با ایسنا درباره ی تازه ترین نمایش خود و اجرای آن در جشنواره تئاتر فجر توضیحاتی ارائه کرد.
فتحعلی بیگی که قبل تر هم نسبت به تحریم اجرای تئاتر واکنش نشان داده بود، اظهار داشت: برخی از همکاران ما اجرای تئاتر را تعطیل کرده اند. شخصا در نمایشم انسانیت، مهربانی و رافت را تبلیغ می کنم. اگر تبلیغ اینها جرم است، پس من مجرمم! حرف من این است که اگر اعتراضی داریم، اول رفتار خودمان را درست نماییم. برخی از دوستان اعتراض می کنند در حالی که همین دوستان وقتی کاری روی صحنه برده اند، دستمزد عوامل نمایش شان را پرداخت نکرده اند. در حالی که در نمایش هایم حتی وقتی با دانشجویانم همکاری داشته ام، دستمزدی هرچند ناچیز به آنان پرداخته ام که کفاف کرایه ماشین شان را بدهد.
او یادآوری کرد: الان همه دارند کار می کنند به جز بچه های تئاتر. چرا باید برای اعتراض اجتماعی، کار فرهنگی را تعطیل نماییم در حالی که می توانیم در کار فرهنگی حرف دل مردم را بزنیم.
این کارگردان در بخش دیگری از این گفتگو درباره ی ی خاصیت های نمایش اش توضیح داد: متن نمایش را با تلفیق سه قصه نوشته ام که یکی از آنها یعنی قصه «در» به دوره صفویه مربوط می شود. زمانی که بارگاه امام رضا (ع) زیر نظر شیخ بهایی بازسازی می شده و نقل است که شیخ دستور می دهد دری بسازند که از آن هیچ غیرمسلمانی نتواند وارد حرم امام رضا شود. اما امام به خواب شیخ یا حاکم آن دوره می آید و می گوید در خانه من به روی همه انسان ها باز است.
فتحعلی بیگی درباره ی قصه دوم «گبر» هم توضیح داد: در قصه دوم فرستاده ای از سلجوقیان به دربار خوارزمشاهیان فرستاده می شود اما چون درگیر بیماری بوده، نگران است که او را به دربار راه ندهند. او از امام رضا طلب شفا می کند و پس از بهبودی، معماری قسمتی از حرم امام را بر عهده می گیرد.
این نمایشنامه نویس با ارائه توضیحاتی درباره ی سومین قصه ای که در نگارش این متن از آن استفاده کرده، اضافه کرد: قصه سوم را خودم نوشته ام، قصه «نان» در قصه سوم زنی به سبب فقر و نداری قرص نانی می دزدد و قرار بوده دستش را قطع کنند ولی مرد تاجری که برای تجارت به مشهد آمده، وساطت می کند و با پرداخت خسارت نان و پول بیشتری که می پردازد، زن را از مجازات نجات می دهد.
فتحعلی بیگی اضافه کرد که در اجرای این نمایش از شیوه های نمایش ایرانی بهره برده و اجرائی چهارسویه در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر تدارک دیده است.
او که ساکن کرج است، درباره ی گروه بازیگران این نمایش توضیح داد: همه بازیگران از بچه های کرج هستند. حقیقت این است که برای رفت و آمد به تهران باید روزی ۴ ساعت وقت گذاشت که می توانستم همین وقت را صرف تمرین بیشتر کنم به ویژه با در نظر گرفتن بیماریهای واگیرداری مانند آنفلوانزا، بهتر بود که ریسک را کمتر نماییم و از رفت و امد بیشتر بپرهیزیم. بنا بر این این نمایش را در کرج و با بچه های تئاتر این شهر کار کردم.
این کارگردان افزود: اداره ارشاد کرج برای تامین سالن تمرین همکاری خیلی خوبی داشت. تئاتر البرز هم این روزها فعال شده و جشنواره تئاتر استانی هم برگزار کرده اند. در کرج بچه های فعال و بسیار مستعدی در کار تئاتر هستند که کمتر شناخته شده اند. البته زیرساخت ها ضعیف است و چند سالی است که محلی را پشت اداره ارشاد جهت راه اندازی پلاتوی تمرین اختصاص داده اند ولی فعلا خبری از آماده شدنش نیست و فقط تا مرحله زدن سقف پیش رفته اند که امیدوار هستم به زودی این پلاتوها راه اندازی شود.
نمایش «در و گبر و یک قرص نان» روز چهارم بهمن ماه در بخش ویژه جشنواره تئاتر فجر در تالار چهارسو مجموعه تئاتر شهر روی صحنه می رود.




منبع:

1401/10/28
14:37:36
5.0 / 5
469
تگهای خبر: بازی , شركت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۳
بازی اندروید