عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ایران و رئیس اسبق سازمان نظام روانشناسی و مشاوره کشور، با اشاره به اینکه روز ملی ازدواج بر همه مبارک است، اظهار داشت: اگر بخوایم به خانواده بهاء دهیم باید به ازدواج بهاء دهیم. خانواده دو رکن اساسی زن و شوهر دارد و اگر به زوجیت معنا دهیم و در راه آرامش حرکت نماییم دیگر طلاق معنا ندارد. ازاین رو باید مولفه های آرامش را درون خود نهاینه نماییم.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، دکتر غلامعلی افروز در مراسم سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت زهرا(س) که با حضور وزیر ورزش و جوانان، تعدادی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی و دستگاههای اجرایی، خیرین و فعالان حوزه ازدواج و مدیران مراکز تخصصی مشاوره ازدواج و خانواده برگزار شد، اظهار نمود: ازدواج یک نیاز فطری و لزوم اجتماعی است. هرکس عمدا ازدواج نکند با مشکل جدی مواجه می شود و به همین جهت ازدواج پرشکوه ترین گل واژه هستی است.
این استاد ممتاز دانشگاه اضافه کرد: ازدواج فلسفه ابداع و بقاء حیات انسان است و فلسفه خلقت بر زوجیت استوار است. خدای مهربان هستی را بر عروس و داماد می آفریند و تمام هستی زوج هستند و به این معنا ازدواج خیلی مهم می باشد. قانون خلقت بر زوجیت است، این زوجیت در جمادات قهری در حیوانات غریزی و در انسان انتخابی است.
عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ایران خاطرنشان کرد: هیچ کس نمی تواند در فرایند فرزند آوری جنسیت را تعیین کند چونکه خداوند می خواهد زوج بیافریند، به همین جهت ازدواج انتخابی است.
وی با اشاره به اینکه ازدواج و همسر سترگ ترین سرمایه انسان است و تمام ریشه های طلاق به خاطر این است که ازدواج درست صورت نمی گیرد، اظهار داشت: انتخاب همسر باید دل آرام باشد. ما بر مبنای چهره و... ازدواج می نماییم غافل از این که ادامه حیات مشترک ما بر اصول آرامش آفرینی استوار است و چون غایت ازدواج رسیدن به آرامش است همسر مطلوب ما باید آرامشگر و رامشگر باشد و اگر چنین نیست مشکل بوجود آورده ایم.
افروز ضمن اشاره به پنج اصلی که ازدواج بر آن استوار است، تصریح کرد: زن و شوهرِ دلارام، باید در عرصه های اخلاقی و باور دینی همسو، برخوردار از طهارت نفسانی برای پایداری ازدواج باشند و وجودشان برای همسر گرمابخش و لباس عاطفی یکدیگر باشند. اندیشه زوجیت و تلاششان در زندگی مشترک بر مودت و رحمت استوار باشد یعنی محبت متقابل و محبت یک سویه (رحمت) باشد.
به قول این استاد ممتاز دانشگاه، زن و شوهر باید در حیات زیستی و شناختی مثبت اندیشی، بخشایش گری، توکل، نگاه، کلام، رفتار بی منت و بدون توقع باشند و این گونه اگر ازدواج عمیق باشد دیگر طلاق معنا ندارد.
عضو شورای سازمان پژوهش و برنامه ریزی آموزشی ایران خاطرنشان کرد: اعتقاد دارد که خانواده تنها نهاد فطری و جاودانه انسان است و ازاین رو رسالت سِتُرگی در این راستا بر عهده معاونت جوانان است.
افروز ضمن اشاره به پیشنهاد پیاپی خود در مورد تاسیس "وزارت خانواده"، افزود: کشور ما نیاز دارد به وزارت پر اقتدار خانواده که اصل ۱۰ قانون اساسی مقرر می داند که تمام برنامه های کشور خانواده محور باشد. مادرها باغبان و پدرها سنگربان بوستان خانواده هستند و بچه ها گلها و میوه ها هستند، خانواده کانون محبوبان هستی است و باید باشد. زن و شوهر اگر محبوب هم شوند محبوب فرزندان شده و فرزندان با آنها همدلی می کنند و دیگر کج روی مفهوم ندارد.
این استاد ممتاز روانشناسی در انتها تصریح کرد: اگر زن و شوهر محبوب هم شدند به علت این که محبوبان قابل زیارت هستند؛ خانواده ما زیارتگاه ما می شود. شخصیت بچه ها در خانواده تکمیل می شود و ما باید فرزندانمان را برای فردا که باید در جایگاه عروس و داماد قرار گیرند پرورش دهیم. خانواده باید دانشگاه عروس پروری و داماد پروری باشد. خانواده میعادگاه عشق است و آغاز حرکت در راه آرامش است و آرامش یعنی تجربه خوشبختی حقیقی. آرامش مسیر است و این مسیر را باید تا بهشت ادامه دهیم.
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب