بازی اندروید: ستاره شناسان دانشگاه سیدنی نوع کاملا جدیدی از یک ستاره نوترونی را پیدا کرده اند که به آهستگی یک تنبل حرکت می کند.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، به طور معمول، یک ستاره در آخر عمر خود با سرعتی فوق العاده سریع می چرخد. با این وجود، دانشمندان دانشگاه سیدنی نوع جدیدی از ستاره نوترونی را شناسایی کرده اند که به مفهوم واقعی کلمه یک «تنبل کیهانی» است.
به نقل از آی ای، در فاصله ۱۳ هزار سال نوری از ما، رفتار غیرمعمول این جرم آسمانی توجه یو وینگ جاشوا لی (Yu Wing Joshua Lee)، ستاره شناس دانشگاه سیدنی را به خود جلب کرد. در ابتدا، آنها حتی نمی دانستند که این ستاره چیست، اما کمی نگذشت که متوجه شدند که این یک ستاره نوترونی است که اصلا شبیه به یک ستاره نوترونی رفتار نمی کند.
در صورتیکه ستاره های نوترونی بطور معمول در هر میلی ثانیه یا ثانیه یک دور می چرخند، ستاره موسوم به ASKAP J۱۸۳۹-۰۷۵ برای کامل کردن یک چرخش به ۶.۴۵ ساعت زمان نیاز دارد. تا همین اواخر، ستاره شناسان بر این باور بودند که تمام تپ اخترها، که به عنوان ستاره های نوترونی پر سرعت درحال چرخش تعریف می شوند، به خوبی در این دسته قرار می گیرند.
وقتی یک ستاره می میرد، به سبب نیروی عظیم فروپاشی شتاب می گیرد و تابش الکترومغناطیسی در فواصل زمانی ساطع می کند که موجب ایجاد پالسی می شود که آنها را برای تلسکوپ های رادیویی قابل تشخیص می کند.
ستاره شناسان نباید قادر به تشخیص ASKAP J۱۸۳۹-۰۷۵ می بودند، برای اینکه تپ اخترها بطور معمول هنگام کاهش سرعت، ارسال سیگنال های رادیویی را متوقف می کنند. با این وجود، این ستاره مرده ممکنست فیزیک معمولی را نیز به چالش بکشد.
این تپ اختر نوترونی غیرمعمول در ابتدا برای اخترشناسان استرالیایی به عنوان یک ناهنجاری کامل ظاهر شد.
با این وجود، همانطور که لی می گوید، آنها هیچ گاه ستاره نوترونی را ندیده اند که امواج رادیویی را با سرعتی به این آهستگی ساطع کند. شاید حال زمان آن فرا رسیده باشد که در مورد آن چه در مورد ستاره ها می دانیم تجدید نظر نماییم.
یک ستاره نوترونی که عجله ندارد
از ماه ژانویه سال ۲۰۲۴، گروهی در دانشگاه سیدنی این سیگنال غیرعادی را کاملا تصادفی تشخیص دادند. آنها بدنبال گذرهای رادیویی عجیب و غریب بودند، و اگر مشاهدات خودرا ۱۵ دقیقه بعد شروع می کردند، احتمالاً بطور کامل آنرا از دست می دادند. لی می گوید: خیلی خوش شانس بودیم که آنرا کشف کردیم.
در ابتدا، آنها به سبب رفتار غیرعادی، از ماهیت این ستاره مطمئن نبودند. برای درک ریتم آن و طبقه بندی صحیح آن در مجموع ۱۵ مشاهده صرف این ستاره نوترونی شد. آنها معتقدند این یک تپ اختر فوق العاده آرام است.
طی دو سال اخیر، تپ اخترهای آهسته دیگری نیز کشف شده اند که چرخش آنها از چند دقیقه تا یک ساعت کامل طول می کشد، اما چرخش ۶.۴۵ ساعته رکورد جدیدی را به ثبت رساند.
از آنجا که اخترشناسان هیچ گاه با تپ اخترهایی که به آرامی می چرخند مواجه نشده اند، کارشناسان برای درک علت این پدیده آسمانی تلاش کردند. تعدادی از تحقیقات نشان می دهد که نوع ستاره ممکنست نقش داشته باشد. لی اشاره کرد که تمام به اصطلاح گذرهای رادیویی طولانی مدت دارای خاصیت های ضربانی مشخصی هستند که طبقه بندی آنها را با هم دشوار می کند.
لی توضیح داد: ما نمی دانیم که آیا آنها متعلق به یک خانواده هستند یا این که آنها انواع مختلفی از اجرام با مکانیسم های مختلف هستند.
تحقیقی که بتازگی در مجله نیچر انتشار یافته است، فرضیه هایی را در این مرحله ارائه می دهد.
آیا ستاره های تنبل دیگری نیز وجود دارند؟
به احتمال زیاد، ASKAP J۱۸۳۹-۰۷۵ یک ستاره نوترونی ایزوله یا یک مغناطیس است. با این وجود، این ستاره جدید هیچ خاصیت معمولی از خانواده شناخته شده تپ اخترها را نشان نمی دهد. به لطف پیشرفت های فناوری در عرصه ی تلسکوپ ها در سالیان اخیر، این تپ اخترهای عجیب و غریب شناسایی شده اند.
ستاره شناسان پیش بینی می کنند که تعداد بیشتری از این «تنبل ها» در فضا هستند که هنوز قادر به ارسال امواج رادیویی نیستند. یک تلسکوپ کاملا جدید که مقرر است امسال پرتاب شود، به دانشمندان کمک می نماید تا آسمان ها را عمیق تر در جستجوی این موجودات منحصر به فرد کاوش کنند، که می تواند درک ارزشمندی در مورد عملکرد فیزیکی و قابلیت های ستارگان عرضه نماید.
منبع: games-android.ir
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب