بازی اندروید
گزارش ۶ ماهه اول ۱۴۰۳ صندوق نوآوری؛

۵ همت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اعطا شد

۵ همت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان اعطا شد

بازی اندروید: صندوق نوآوری و شکوفایی در 6 ماهه ابتدای سال 1403 به میزان 9 همت (هزار میلیارد تومان) تسهیلات و ضمانت نامه در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار داده است.



به گزارش بازی اندروید به نقل از صندوق نوآوری و شکوفایی، سرمایه اولیه صندوق نوآوری در حالی یک دهه (۱۴۰۲-۱۳۹۲) همان سه همت باقی مانده بود و در اواخر دولت سیزدهم به ۱۰ همت افزوده شد که تعداد شرکت های دانش بنیان در سال ۹۲ در حدود ۵۰ شرکت بود، اما امروز این رقم به بالای ۱۰ هزار شرکت رسیده است.
در همین راستا صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه انواع خدمات و تسهیلات که بیش از ۸۰ نوع خدمت در چهار دسته کلی تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و توانمندسازی می شود، اهتمام دارد به سهم خود نقشی اساسی در زیست بوم فناوری کشور بوجود آورده و به رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان و فناور کمک نماید و در این حوزه نیز توفیقات بسیاری به دست آمده است.
در شش ماهه اول سال ۱۴۰۳بیش از ۹ هزارمیلیارد تومان انواع خدمات مالی شامل تسهیلات، ضمانت نامه، سرمایه گذاری و توانمندسازی به شرکت های دانش بنیان و فناور ارائه شده است. این رقم سال قبل ۵.۵۸۲ میلیارد تومان بود که نشان از رشد اعطای خدمات مالی به دانش بنیان ها امسال دارد.

اعطای ۵ همت تسهیلات به شرکت های دانش بنیان

در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳

ر حوزه تسهیلات تا پایان شهریور ۱۴۰۳ مبلغ ۵ هزار میلیارد تومان تسهیلات در قالب وام با همکاری شبکه بانکی کشور به شرکت های دانش بنیان ارائه شده است که نسبت به همین بازه زمانی در سال ۱۴۰۲ از رشد خوبی برخوردار بوده است. سال قبل از شروع فروردین تا پایان شهریور ماه مبلغ ۳.۲۴۰ میلیارد تومان تسهیلات در اختیار دانش بنیان ها قرار گرفته بود که این میزان امسال به ۵ همت افزوده شد که در در ۷۲۵ فقره به این شرکتها اختصاص یافت.

در ۶ ماهه اول سال ۱۴۰۳ ۴ هزارمیلیارد تومان ضمانت نامه به شرکت های دانش بنیان اعطا شد

در حوزه ضمانت نامه نیز در ۶ ماهه اول سال جاری مبلغ ۴هزارمیلیارد تومان ضمانت نامه پیمان و اعتباری در ۵۰۸ فقره به شرکت های دانش بنیان ارائه شد که از رشد خوبی نسبت به سال قبل برخوردار می باشد. در سال ۱۴۰۲ این مبلغ ۲.۲۷۹ میلیارد تومان بوده است. این ضمانت نامه ها در دو بخش «ضمانت نامه پیمان» و «ضمانت نامه اعتباری» و در ۶ قالب «حسن انجام کار»، «اعتباری»، «پیش پرداخت»، «کسور وجه الضمان»، «گمرکی» و «شرکت در مناقصه» به دانش بنیان ها اعطا شد.

کدام حوزه های فناوری بیشترین سهم را از تسهیلات صندوق نوآوری و شکوفایی به خود اختصاص دادند؟

در میان حدود ۱۰ حوزه فناوری، حوزه مواد پیشرفته و محصولات برپایه فناوری های شیمیایی با ۱.۳۲۸ همت، بیشترین تسهیلات را از صندوق نوآوری دریافت کرده است.
حوزه های ماشین آلات و تجهیزات پیشرفته نیز با ۹۱۳ میلیارد تومان، برق و الکترونیک، فوتونیک، مخابرات و سیستم های خودکار با ۸۰۰ میلیارد تومان، فناوری اطلاعات و ارتباطات و نرم افزارهای کامپیوتری با ۶۰۷ میلیارد تومان، دارو و فرآورده های پیشرفته حوزه تشخیص و درمان با ۴۹۰ میلیارد تومان، فناوری زیستی، کشاورزی و صنایع غذایی با ۳۱۸ میلیارد تومان، خدمات تجاری سازی با ۲۲۵ میلیارد تومان، وسایل، ملزومات و تجهیزات پزشکی با ۱۵۰ میلیارد تومان و صنایع فرهنگی، صنایع خلاق و علوم انسانی و اجتماعی با ۵.۵ میلیارد تومان بیشترین سهم را به خود اختصاص دادند.

صندوق نوآوری چه تسهیلاتی به دانش بنیان ها اعطا کرده است؟

صندوق نوآوری و شکوفایی به عنوان متولی اصلی تامین مالی فناوری در کشور بالاتر از ۸۰ خدمت را به شرکت های دانش بنیان ارائه می کند که بخش مهمی از آن در عرصه تسهیلات طبقه بندی شده است. این تسهیلات اهتمام دارد چرخه عمر شرکتها از شروع تاسیس تا ورود به بازار را تحت پوشش قرار دهد؛ بر همین مبنا به تناسب نیاز شرکتها و در هر مرحله ای از پیشرفت کار، تسهیلاتی به این شرکتها اعطا می شود.
در ۶ ماهه ابتدای سال ۱۴۰۳، تسهیلات رشد تولید به تناسب شعار سال، بیشترین متقاضی را داشت و با عنایت به تسهیل گری که در این حوزه صندوق نوآوری برای شرکت های دانش بنیان داشته است، به میزان ۲.۶۴۷ همت تسهیلات در این بخش در اختیار این شرکتها قرار گرفت.
تسهیلات فعالیت‎ های تولید صنعتی و توسعه اشتغال از محل بند ب تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ نیز به ترتیب با ۸۰۶ و ۶۹۶ میلیارد تومان در جایگاه دومین و سومین تسهیلات پرتقاضا از طرف صندوق نوآوری قرار گرفت.
همچنین صندوق نوآوری با ارائه تسهیلات لیزینگ (فروش اقساطی) به میزان ۲۰۵ میلیارد تومان، توسعه اشتغال از محل بند ب تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲ (فناور) به میزان ۱۸۱ میلیارد تومان و تسهیلات پایه صندوق های پژوهش و فناوری به میزان ۱۴۴ میلیارد تومان توانسته است به رشد و توسعه شرکت های دانش بنیان کمک نماید.
تسهیلات اشتغال زایی پایدار (قرض الحسنه)، تامین مالی قراردادها، تسهیلات خاص جعاله، توسعه اشتغال از محل بند ب تبصره ۱۸ سال ۱۴۰۲، توسعه خدمات تامین مالی جمعی، توسعه زنجیره های ارزش، خرید محل کار، ودیعه رهن محل کار، سرمایه در گردش، سفارش ساخت، فروش اقساطی، فعالیتهای پیش از تولید صنعتی، نمونه‎سازی (قرض الحسنه) و تسهیلات ورود به بازار نیز از دیگر تسهیلاتی است که صندوق نوآوری و شکوفایی با ارائه آن به شرکت های دانش بنیان اهتمام دارد در توسه اقتصاد دانش بنیان در کشور نقش آفرینی کند.


منبع:

1403/08/02
09:39:44
5.0 / 5
6
تگهای خبر: اطلاعات , تولید , خدمات , سرمایه گذاری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۳
بازی اندروید