بازی اندروید
دبیر ستاد زیست فناوری خبرداد؛

بومی سازی دانش فنی تولید ویروس ها در دستور کار قرار گرفت

بومی سازی دانش فنی تولید ویروس ها در دستور کار قرار گرفت

به گزارش بازی اندروید، دبیر ستاد توسعه زیست فناوری، بومی سازی دانش فنی تولید ویروس ها با کاربرد بالینی را از کار ویژه های این ستاد عنوان نمود.



به گزارش بازی اندروید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، محمد حسین متالهی ضمن اشاره به این که راه اندازی فعالیتهای تحقیق، توسعه و درمان های مبتنی بر فراورده های مهندسی بافت، سلول و ژن درمانی (تحت عنوان کلی فراورده های درمانی پیشرفته پزشکی) و ویروس درمانی، در سالهای اخیر رشد قابل توجهی داشته است، اظهار داشت: باآنکه در مقایسه با سایر محصولات زیستی تعداد محصولات تجاری شده این رده از فراورده ها بسیار اندک است اما روند سرمایه گذاری و افزایش قابل توجه کارآزمایی های بالینی فاز ۳ حاکی از توسعه ناگهانی آنها در آینده ای نزدیک است.
وی افزود: به علت ماهیت متفاوت این دسته از فراورده ها با سایر فراورده های دارویی مرسوم، روند تجاری سازی آنها با چالش های جدی همراه است؛ مواردی مانند انجام مطالعات پیش بالینی استاندارد، عدم آشنایی یا آگاهی اندک محققین این حوزه با ضوابط و استانداردهای سخت گیرانه (و بعضاً مبهم) نهادهای نظارتی، تولید در مقیاس نیمه صنعتی و صنعتی و ارزیابی های کیفی محصول نهایی، مثال هایی از مهم ترین چالش های موجود هستند.
به گفته او، با عنایت به پیچیدگی فرآیند تولید و مؤلفه های تأثیرگذار مختلف بر ایمنی و عملکرد محصولات ویروسی و ژن درمانی، تجاری سازی این رده از محصولات بیشترین چالش ها را به خود مختص کرده است. برخلاف درمان های سلولی مرسوم، متأسفانه در کشور ما تابحال هیچ اقدام جدی در مورد ژن درمانی و تولید محصولات ویروسی با درجه کاربرد بالینی انجام نگرفته است. از طرفی وضعیت کنونی کشور در مورد فراورده های ویروس درمانی وخیم تر است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری با اشاره به اینکه این نوع فراورده، یک ویروس دست نخورده و یا مهندسی شده است، خاطرنشان کرد: این ویروس به صورت انتخابی و اختصاصی به تومور سرطانی حمله و آنها را منهدم می کند بدون آنکه به سلول ها و بافت های غیرسرطانی صدمه برساند. هم اکنون، این فراورده ها نتایج امیدبخشی در درمان انواع بدخیمی های مقاوم به درمان نشان داده اند و در کشورهای پیشرفته دنیا در فازهای مختلف چندین کارآزمایی بالینی درحال آزمون هستند. همچنین، این روش درمانی پیشرفته الان در مورد درمان برخی از انواع سرطان ها، تأییدیه نهایی سازمان غذا و داروی کشورهای مختلف همچون آمریکا، چین و ژاپن را کسب نموده است.
متالهی تصریح کرد: در کنار پیچیدگی های فنی و دانشی تولید این ویروس ها با درجه کاربرد بالینی، فقدان دسترسی به زیرساخت ها، تجهیزات روزآمد و استاندارد، مهم ترین علل عدم موفقیت تجاری سازی این فراورده های راهبردی در داخل کشور بوده است.
وی در ادامه به علل عدم دستیابی به این فناوری ها پرداخت و اظهار داشت: در میان دلایل مختلف، عدم دسترسی به وکتورهای ویروسی یا ویروس های دارای درجه کاربرد بالینی است. علاوه بر هزینه بالای خرید این ویروس ها از تأمین کنندگان محدود خارجی به علت تحریم های ظالمانه ضد کشورمان در بسیاری موارد حتی امکان دسترسی به وبگاه شرکتهای تولیدکننده از داخل کشور وجود ندارد!
به گفته او، بومی سازی دانش فنی تولید ویروس های مختلف با درجة کاربرد بالینی یک نیاز مهم و راهبردی برای کشور ما به حساب می آید. برای موفقیت در چنین موردی دسترسی به زیرساخت های ایمن و استاندارد، سیستم مدیریت کیفیت بروز و کارآمد و نیروی انسانی ماهر و آموزش دیده از ضروری ‎ترین نیازها هستند.
متالهی در انتها خبر داد: با بررسی و تحلیل راهکارهای پیشنهادی مختلف توسط کشورهای پیشرو، ایجاد زیرساخت مناسب برای تولید فراورده های ویروس درمانی و وکتورهای مورد نیاز برای ژن درمانی مطابق با استانداردهای ملی و بین المللی با هدف عرضه راهکار بومی مناسب برای تسهیل و سرعت بخشیدن به روند تجاری سازی و خلق ثروت از فراورده های ویروسی و ژن درمانی در دستور کار ستاد توسعه زیست فناوری قرار گرفته است.
دبیر ستاد توسعه زیست فناوری اضافه کرد: متأسفانه در کشور ما تابحال هیچ اقدام جدی در مورد ژن درمانی و تولید محصولات ویروسی با درجه کاربرد بالینی انجام نشده و این در شرایطی است که از حدود پنج سال قبل تا کنون محصولات ژن درمانی گوناگونی وارد بازار اروپا و آمریکا شده اند که به علت هزینه بسیار بالا اغلب آنها برای بیماران ما قابل استفاده نیستند.
وی افزود: ماهیت این مرکز عرضه خدمات تخصصی در زمینه تولید صنعتی ویروس های با درجه کاربرد بالینی برای توسعه و تجاری سازی فرآورده های ویروس درمانی و ژن درمانی در کشور است.


منبع:

1403/05/01
13:19:10
5.0 / 5
293
تگهای خبر: آموزش , استاندارد , تولید , خدمات
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
بازی اندروید