بازی اندروید
در یك طرح علمی مشخص شد؛

مقابله موثرتر با تومورهای سرطانی با تلفیق دارورسانی هدفمند

مقابله موثرتر با تومورهای سرطانی با تلفیق دارورسانی هدفمند

بازی اندروید: دانشیار دانشگاه فردوسی مشهد در طرحی موفق به طراحی و سنتز همزمان نانوسامانه کربنی بر پایه کربن کوانتوم دات و نانوذرات مغناطیسی بمنظور اثرگذاری بر رده سلول سرطانی شد.



به گزارش بازی اندروید به نقل از معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، نفیسه فرهادیان، مجری طرح «طراحی و سنتز همزمان نانوسامانه کربنی بر پایه کربن کوانتوم دات و نانوذرات مغناطیسی همراه با اصلاح ساختار سطح بمنظور اثرگذاری بر رده سلول سرطانی» عنوان کرد: بدون شک سرطان یکی از پر چالش ترین بیماری هایی است که هرساله قربانیان زیادی را در سراسر دنیا می گیرد. متداول ترین و مؤثرترین روش درمان آن هم شیمی درمانی است. در این روش سلول های سرطانی با استفاده از داروهای شیمیایی از بین می روند؛ اما عدم انتخابی بودن داروها در مقابل سلول های سرطانی و اثرات جانبی آن روی سلول های سالم و سایر بافت های بدن، پژوهشگران را به سمت روش های درمانی جدید سوق داده است.
این پژوهشگر اشاره کرد: یکی از این روش های جدید استفاده از نانوذرات به عنوان حامل دارو در یک سیستم دارورسانی است که کارایی درمانی دارو را زیاد می کند. همچون این نانوذرات جدید می توان به مواد کوانتومی بر پایه کربن یا همان کربن کوانتوم دات اشاره نمود که در سیستم دارورسانی برای درمان سرطان به کار گرفته شده است.
دانش آموخته دکتری تخصصی مهندسی شیمی (نانو مواد) دانشگاه تهران افزود: در سالهای اخیر، کاربرد مواد کوانتومی با خاصیت فتولومینسانس در تصویربرداری و شیمی درمانی از اهمیت زیادی برخوردار می باشد. پژوهش های زیادی در همین راستا در کشورهای پیشرفته دنیا در حال انجام می باشد که در نتیجه آن هم موفقیت هایی حاصل شده است؛ پس بومی سازی دانش فنی در این حوزه امری ضروری و مهم می باشد.
فرهادیان افزود: تهیه نانوذراتی بر پایه کوانتوم دات بگونه ای که برخوردار از هر دو خاصیت فتولومینسانس و فتوترمال باشند؛ نیز از اهمیتی ویژه برخوردار می باشد. مطالعات در حوزه طراحی و سنتز یک نانوحامل بر پایه کربن کوانتوم دات که دارای خاصیت فتوترمال باشد بسیار محدود است. در صورتیکه فوتوترمال تراپی منجر به حساس شدن بیش تر سلول های سرطانی به پرتو و همین طور داروهای شیمی درمانی می شود. بنابراین تلفیق
این روش درمانی در کنار طراحی نانوحامل های دارویی یکی از موضوعات بدیع و تازه در عرصه دارورسانی هدفمند است.
وی در ادامه بیان کرد: طراحی و سنتز یک سامانه نانوساختارکربنی با خاصیت فوتولومینسانس بالا و فوتوترمال می تواند به شکل قابل توجهی عوارض داروهای ضدسرطانی را کاهش و اثربخشی دارو را افزایش دهد که همین مورد یکی از مهم ترین اهداف این طرح نیز بود.
این محقق در ادامه اظهار داشت: با کمک این پژوهش می توان به بومی سازی دانش مربوط به تولید کربن کوانتوم دات ها و عوامل مؤثر در افزایش بازده کوانتومی و فوتوترمال آنان پرداخت. در نهایت این پژوهش به تولید نانوحاملی حاوی داروی ضدسرطان دوکسوروبیسین منجر گردید که برای نابودی تومور سرطانی همزمان از دو مکانیسم دارورسانی هدفمند و فوتوترمال تراپی بهره می برد. این نانوحامل می تواند برای سایر داروهای شیمی درمانی نیز کاربرد داشته باشد. علاوه بر این، از دانش فنی بدست آمده در این تحقیق می توان برای تولید محصولات با بازده کوانتومی بالا جهت کاربرد در تصویربرداری نیز استفاده نمود.
فرهادیان در آخر تصریح کرد: سقف هزینه در نظر گرفته شده برای این طرح کم بود و من برای ادامه تحقیقات تا سه برابر بودجه مشخص شده هزینه کردم. علاوه بر این، تست های حیوانی نیز گرانقیمت بود. همه گیری کرونا هم روند انجام تحقیقات را کند کرد و ما به جز کرونا با مشکلاتی نظیر تامین مواد اولیه و تامین تجهیزات آزمایشگاهی هم دست و پنجه نرم می کردیم. با عنایت به این که این تحقیق درباره ی سرطان بود، مواد اولیه آن فقط ازطریق یک برند خاص تولید می شد و نیاز به امکانات خاص داشت. با این وجود ما برای آزمایشگاه، دستگاه لیزر مورد نیاز این تحقیق را خریداری کردیم اما نیاز ما به تجهیزات پیشرفته نظیر میکروسکوپ پیشرفته نوری همچنان وجود داشت. در آخر هم با همه این چالش ها توانستیم، طرح را به انتها برسانیم.


منبع:

1402/07/14
14:14:27
5.0 / 5
344
تگهای خبر: بدن , تولید , دستگاه , فناوری
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۳
بازی اندروید