بازی اندروید
بازی اندروید همزمان با روز جوان گزارش می دهد

وزارتخانه ای برای ورزش یا جوانان ؟

وزارتخانه ای برای ورزش یا جوانان ؟

بیش از 10 سال از ادغام سازمان تربیت بدنی با سازمان ملی جوانان و تشکیل «وزارت ورزش و جوانان» می گذرد، با این وجود به اذعان مسئولان و گفته کارشناسان، قرار گرفتن «امور جوانان» زیر سایه سنگین «ورزش» در وزارتخانه ای که مسئولیت رسیدگی به دغدغه بیش از 50 فدراسیون ورزشی را بر عهده دارد، سبب شده عملا رسیدگی به امور جوانان در اولویت چندم و گاهی آخر این وزارتخانه قرار گیرد.


به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، تقلیل جایگاه سازمان ملی جوانان به یکی از شش معاونت وزارت ورزش و جوانان عملا دست و بال مسئولان برای رسیدگی و پیگیری امور جوانان را بسته است. این جمله ای است که در این ۱۰ سال مضمون آنرا با ادبیات مختلف از کارشناسان گرفته تا مسئولان شنیده ایم.
حتی گاهی به دنبال بیان این جمله وعده هایی برای پیگیری ارتقاء جایگاه معاونت امور جوانان نیز داده شده که تا کنون به مرحله اجرا نرسیده است.
درحالی نمایندگان مجلس هشتم معتقد بودند تشکیل وزارت ورزش و جوانان سبب پاسخگویی بیشتر سازمان های تربیت بدنی و جوانان شده و در صورت تحقق این امر آسان تر و بهتر می توان مطالبات جوانان و مطالبات موجود در ورزش و تربیت بدنی را پیگیری کرد که، سه سال پس از تصویب طرح تشکیل وزارت ورزش و جوانان، طرح تفکیک بخش جوانان از وزارت وزرش و جوانان توسط برخی از نمایندگان مجلس نهم تدوین و به مجلس ارائه شد که خود گواه مظلوم واقع شدن امور جوانان در این ادغام بود.
با این وجود گرچه پیگیری برای تفیکیک معاونت جوانان از وزارت ورزش تا مجلس دهم نیز ادامه پیدا کرد اما به نتیجه نرسید و مسکوت باقی ماند.
هم اکنون نیز اختیارات داده شده به این وزارتخانه در زمینه جوانان، اختیاراتی کلی شامل پشتیبانی از تدوین و اجرای برنامه های در رابطه با امور جوانان، برنامه ریزی و اجرای برنامه های بین المللی داخلی و خارجی در زمینه جوانان با همکاری و هماهنگی دستگاه های مرتبط و نمایندگی دولت در سازمان ها و مجامع بین المللی در رابطه با جوانان، پیش بینی تسهیلات و تمهیدات لازم برای تشویق و توسعه کارهای بخش خصوصی در زمینه های در رابطه با امور جوانان با همکاری و هماهنگی دستگاه های ذی ربط در زمینه جوانان است که پر واضح است نمی تواند بطور کامل پاسخگوی خواسته ها و مطالبات روز جوانان باشد.
بیشتر بخوانید:
«جوانان»؛ شهروندان درجه ۲ وزارت ورزش و جوانان
احمد مازنی نماینده مجلس دهم، در این راستا به ایسنا اظهار داشته بود: به نظر بنده این ادغام از اساس درست نبوده و آنچه اتفاق افتاده ادغام نبوده بلکه تجمیع بوده است. به طوری که دو سازمان در کنار هم گذاشته شده و یک وزیر برای آن منصوب شده است و در این شرایط حوزه جوانان هم همانند شهروند درجه 2وزارت ورزش و جوانان تلقی شده اند که متاسفانه کمترین توجه به این بخش را در دولت های مختلف شاهد بودیم.
مازنی با تاکید بر این که مساله اصلی عدم توجه به حوزه جوانان در وزارت ورزش و جوانان به سازمانی شدن و یا وزارتخانه شدن حوزه جوانان باز نمی گردد، این را هم گفته بود که «مساله این نیست که عنوان سازمانی ما چه باشد، مساله اصلی ما به این بازمی گردد که چه نگاه هایی به حوزه جوانان وجود دارد. تا آن زمان که نگاه ها و رویکرد های ما مقطعی و روزمره است و آدم هایی که می خواهند تنها چهار سال مسئولیت خودرا بگذرانند بر سر کار هستند؛ به نتیجه ای نخواهیم رسید.»
موارد یاد شده در حالی است که برخی صاحب نظران معتقدند مشکلات ساختاری و لزوم تفکیک بخش جوانان از وزارت ورزش و جوانان مشکل اصلی حوزه جوانان نیست بلکه حلقه مفقوده این بی توجهی، به نوع نگرش و نگاه وزراء و مدیرانی باز می گردد که طی این سالها سکان این وزارتخانه را بر عهده داشته و نتوانستند پیگیری کاملی برای تحقق مطالبات جوانان داشته باشند.
جعفر سطوتی، مدیر کل سابق امور فرهنگی وزارت ورزش و جوانان نیز قبل تر به ایسنا اظهار داشته بود: این امر به مدیریت معاونت امور جوانان باز می گردد که تا چه میزان بتوانند دستگاهها را در پروسه ساماندهی امور جوانان همراه کنند درغیر این صورت دستگاهها با نوعی بلاتکلیفی مواجه خواهند بود. در حقیقت ریل گذاری و هدایت کار و تعامل خوب با دستگاهها و شفاف کردن تکالیف دستگاهها و اجرای برنامه های ملی در زمینه جوانان همگی به مدیریت راهبردی کارآمد معاونت امور جوانان باز می گردد.
بیشتر بخوانید:
گیر و گور مشکلات جوانان؛ مقصر را پیدا کنید
وعده وزیری که «قول» داد «دغدغه» جوانان را حل کند
اما بی مهری به امور جوانان در این وزارتخانه به قدری پر رنگ بود که حمید سجادی چهارمین وزیر ورزش و جوانان شش ماه پیش به هنگام گرفتن رای اعتماد از نمایندگان مجلس با اعلان اینکه این وزارتخانه (وزارت ورزش و جوانان) قرارگاه تولید امید خواهد بود، در امتداد دفاع از خود و برنامه هایش اظهار داشت: «به رییس جمهوری هم گفتم که اجازه دهید سطح و جایگاه این معاونت (معاونت امور جوانان) در مقایسه با سایر معاونت های وزرارتخانه متفاوت و بالاتر آید. با کسب نظر رییس جمهوری و شورای مشورتی، این فرد (معاون امور جوانان) انتخاب خواهد شد تا دغدغه جوانان را بیشتر پیگیری کنیم».
سجادی در بخش دیگر سخنان خود تاکید کرده بود «من به شما قول می دهم یک تیم قوی در جوانان مستقر شده و دغدغه جوانان را حل نماییم، نگران نباشید».
وی همین طور به ایسنا اظهار داشته بود: مقرر است اختیارات قانونی به وزارت ورزش و جوانان بدهند که بتوانیم به تکالیف سایر وزارتخانه ها (پیرامون حوزه جوانان) ورود نماییم و جایگاه و ساحت فعلی جوانان را تقویت نماییم.
وزیر ورزش و جوانان دولت سیزدهم درباره جزییات وعده خود بمنظور ایجاد شورایی برای پیگیری مطالبات جوانان در وزارت ورزش و جوانان، اظهار کرده بود «معاونت جوانان وزارت ورزش و جوانان در ساختار اداری خود باقی می ماند اما آنچه متفاوت با گذشته می خواهیم ترسیم نماییم و کار آن و جلسات مقدماتی و کارشناسی اش را آغاز نموده ایم، یک گروه مشورتی با تخصص جوانان است که افراد آن دغدغه مند و آشنا با جبهه فرهنگی انقلاب و بیانیه گام دوم انقلاب هستند که تا حدودی نفرات آنرا هم برای عضویت در این گروه شناسایی کرده ایم.»
سجادی با اشاره به فاکتورها و فاکتورهای انتخاب افراد برای این گروه مشورتی، این را هم گفته بود که افراد این گروه مشورتی جوانانی هستند که با خواسته ها، مطالبات و روحیه جوانان آشنا هستند. معاونت جوانان رسالت خودرا انجام می دهد اما این شورا یک شورای مشورتی برای ما می شود که محتوای کار معاونت جوانان را با هماهنگی و هم فکری این شورا ترسیم و طراحی می نماییم و در دستور اجرای کار خود قرار می دهیم.
این وعده ها در حالی است که بگفته وحید یامین پور، معاون فعلی امور جوانان وزارت ورزش و جوانان، گرچه وزیر ورزش و جوانان خواهان ارتقاء مجدد جایگاه جوانان است اما این تلاش ها هنوز به نتیجه نرسیده است.





یامین پور در صفحه اینستاگرام خود با اشاره به توییت یکی از نمایندگان مجلس درباب ضرورت ارتقاء ساختاری امور جوانان به سبب تنزل نهاد اصلی حوزه جوانان از سطح یک سازمان ملی به معاونت، گفته بود گرچه وزیر ورزش و جوانان خواهان ارتقاء مجدد جایگاه جوانان است اما «این تلاش ها هنوز به نتیجه نرسیده است» و این به آن معنا است که تا رسیدن به «تقویت ساحت جوانان» در وزارت ورزش و جوانان راه بسیاری باقی است.
به گزارش بازی اندروید به نقل از ایسنا، در این میال گرچه بیش از پنج ماه از انتصاب معاون جدید امور جوانان وزارت ورزش و جوانان می گذرد اما پیگیری های ایسنا برای اطلاع از آخرین اقدامات معاونت جوانان و تحقق وعده های وزیر بمنظور ارتقاء جایگاه قانونی معاونت جوانان و ایجاد آن وعده «شورای مشورتی» بی پاسخ ماند؛ حتی با وجود بیان مشکلات جوانان تنها شاهد اشارات و مختصر پاسخی به مسائل پیش آمده آنهم در حد حساب توییتری و اینستاگرامی از طرف این معاونت هستیم!.
این در حالیست که تا کنون هیچ نشست خبری از طرف این معاونت حتی به بهانه روز جوان فعلا برگزار نشده، حال آنکه این معاونت با همان دست بسته و اختیارات محدود می تواند از ظرفیت رسانه ها برای بیان و تحقق خواسته های جوانان بهره مند شود.



1400/12/24
13:16:59
5.0 / 5
1190
تگهای خبر: اینستاگرام , بدن , تولید , جوانان
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
بازی اندروید