بازی اندروید

با کودکی که هنگام جدایی از اقوام گریه می کند، چطور رفتار کنیم؟

با کودکی که هنگام جدایی از اقوام گریه می کند، چطور رفتار کنیم؟

به گزارش بازی اندروید یک مشاور ضمن اشاره به گریه و بی قراری برخی کودکان به هنگام بازگشت از مهمانی به منزل و اصرار برای ماندن در خانه اقوام، اظهار داشت: والدین باید در مقابل این گریه های کودک تاب آوری خویش را بالا ببرند و برای پیشگیری از بی قراری او از شیوه های تقویت مثبت نظیر پاداش دادن به کودک بعد از انجام رفتار مطلوب استفاده کنند.


مریم فولادی در گفتگو با ایسنا، اظهار کرد: گاها پیش می آید به هنگام اتمام مهمانی ها و خارج شدن از خانه اقوام و یا هنگام رفتن میهمان هایی که به منزل خانواده ها آمده اند، کودکان آغاز به گریه می کنند و اصرار دارند که یا شب در منزل اقوام نظیر خاله، دایی و... بمانند و یا این که اقوام از منزل آنها نروند. در چنین شرایطی گاها والدین به علت پیشگیری از گریه و بی قراری کودک تسلیم خواسته او می شوند در حالیکه والدین باید تاب آوری و تحمل خویش را در مقابل گریه کودک بالا ببرند و تن به خواسته او ندهند.
این مشاور با اشاره به اینکه کودکان از گریه بعنوان ابزاری برای کنترل والدین استفاده می نمایند، افزود: ازاین رو والدین می توانند در این شرایط از روش های تقویت رفتار مطلوب و یا «تقویت مثبت» استفاده کنند. به این معنا که از دادن پاداش برای ایجاد و یا افزایش رفتار مطلوب مد نظر خود در کودکان کمک بگیرند. در واقع والدین می توانند به کودک این وعده را بدهند که اگر بی قراری و گریه نکند بعد از بازگشت به خانه به او جایزه ای خواهند داد.
وی با اشاره به اینکه لازم است در ابتدا دادن پاداش به کودک برای ایجاد رفتار مطلوب در او به صورت مستمر و طبق وعده داده شده باشد، خاطرنشان کرد: در ابتدای امر لازم است پاداش و یا جایزه مد نظر بلافاصله به کودک داده شود اما بعد از مدتی میتوان فاصله بین این پاداش ها را افزایش داد. برای مثال والدین می توانند بعد از سه مرتبه بروز رفتار مثبت در کودک به او پاداش دهند.
فولادی در بخش دیگر سخنان خود به اهمیت سبک دلبستگی «ایمن» در کودکان به منظور پیشگیری از بروز چنین رفتارهایی هم اشاره نمود و اضافه کرد: دلبستگی یعنی کودک به تدریج به مراقب اولیه خود نظیر مادر وابسته شده و از بودن در کنار او احساس آرامش و در عین حال با دور شدن از مراقب و منبع دلبستگی خود هم احساس ترس و خطر می کند.
این مشاور، دلبستگی در کودکان را نوعی پیوند عاطفی با مراقب دانست و تصریح کرد: در واقع سبک دلبستگی نوعی ارتباط محسوب شده و مادر بعنوان مراقب اولیه عامل این ارتباط است. کمیت و کیفیت حضور مادر در کنار فرزند بسیار مهم می باشد چونکه هرچه مادر به نیاز محبت کودک پاسخ مناسب تری دهد این سبک دلبستگی هم ایمن تر خواهد بود. از طرفی سبک دلبستگی بر تعاملات کودک با محیط اطراف خود هم بسیار اثر گذار است و کودکان دارای سبک دلبستگی امن به هنگام جدایی از مادر بی قراری نکرده و هنگام بازگشت مادر هم پذیرای او هستند. ازاین رو از همان ابتدای تولد نوزاد لازم است والدین توجه بسیار زیادی به سبک دلبستگی نوزاد داشته باشند و از محبت و عشق ورزیدن به کودک خود غافل نشوند.




منبع:

1400/10/12
13:30:08
5.0 / 5
1162
تگهای خبر: كیفیت
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۴
بازی اندروید