بازی اندروید

دوستی مجازی با نوجوانان سایر کشورها خطرناک است؟

دوستی مجازی با نوجوانان سایر کشورها خطرناک است؟

یک روانشناس ضمن اشاره به تمایل نوجوانان برای پیوستن به گروههای مجازی دوستانه و گاها برقراری ارتباط با نوجوانان سایر کشورها اظهار داشت: بعضی از نوجوانان به دلیل تسلط به زبان انگلیسی تمایل دارند که در فضای مجازی با نوجوانان سایر کشورها ارتباط برقرار کنند حال آنکه این نوع دوستی های مجازی و بدون شناخت نسبت به نوجوانان دیگر به دلیل تفاوت در فرهنگ، نگرش، ملیت و اعتقادات برای نوجوانان خطرناک می باشد.


شبنم طلوعی در گفتگو با ایسنا، با اشاره به اینکه دوستی مجازی و بدون شناخت نوجوانان با نوجوانان سایر کشورها خطرناک می باشد، اظهار نمود: در دوران نوجوانی، فرد در مرحله هویت یابی قرار دارد و این بحران هویت می تواند تحت تأثیر خیلی از مسائل قرار گرفته و مسیر نوجوان را به سمت پذیرش فرهنگ بیگانه و هویت خارج از چارچوب فرهنگ فرد، خانواده و جامعه تغییر دهد.
این روانشناس با تکیه بر اهمیت شناخت نوجوانان از یکدیگر قبل از دوستی، افزود: این مسئله خیلی مهم می باشد که نوجوانان بعد از دوستی با افراد در فضای مجازی، در اسرع وقت با آنها دیدار حضوری داشته باشند چونکه در دنیا مجازی امکان دارد همه چیز خوب پیش رود و این دوستان مجازی هم خیلی خوب و صمیمی به نظر برسند اما همین افراد در دیدار حضوری حتی کوچکترین مسائل آداب معاشرت را رعایت نکنند. در واقع دیدار حضوری دوستان مجازی نوجوان می تواند خیلی از تله های فضای مجازی را آشکار کند.
وی اعتقاد دارد که دوستی بدون شناخت نسبت به افراد در هر سنی اشتباه است و این اشتباه به کرات در فضای مجازی دیده می شود چونکه گاها افراد در فضای مجازی حقیقت ها را نشان نمی دهند و برای حفظ مخاطبان خود از هر فریبی استفاده می نمایند.
طلوعی برقراری ارتباط برای دوست یابی و پیوستن به گروههای دوستی در نوجوانی را به خودی خود مسئله ای نگران کننده برای والدین دانست و اضافه کرد: وقتی این دوست یابی نوجوانان به صورت مجازی، بدون شناخت و بدون ارتباط حضوری و مستقیم با افراد باشد نگرانی والدین هم بیشتر می شود. ازاین رو والدین باید مراقب تغییر حالات نوجوان نسبت به چند ماه و چند هفته و چند روز قبل خود باشند و برای علت یابی این تغییرات تمام اتفاقات اطراف نوجوان بخصوص رفتار دوستان او را بررسی نمایند.
به قول این روانشناس، دوست یابی در دوران نوجوانی به شکلی یک "هل دهنده درونی" محسوب شده و دوست یابی مجازی به دلیل سهولت در برقراری ارتباط با دیگران و مجازی شدن زندگی امروزی نوعی راحتی خاصی را برای تمام افراد همچون نوجوانان رقم زده است.
وی در عین حال افزایش دایره لغات نوجوانان، سرعت بالای انتقال مطالب و دریافت مطالب آموزشی مفید را همچون مزایای دوستی های مجازی دانست و درباره معایب این دوستی ها خاطرنشان کرد: ضعف در دوست یابی به صورت حضوری و مستقیم، ضعف در ارتباط اجتماعی، کاهش اعتماد به نفس و عدم انتقال زبان بدن در گفت وگوی مجازی همچون معایب این دوستی های مجازی برای نوجوانان است.
طلوعی در انتهای سخنان خود خطاب به والدین سفارش کرد: والدین باید قوانین و مقررات نانوشته دنیای مجازی، حریم خصوصی و موانع برقراری ارتباط درست در فضای مجازی را برای فرزند خود توضیح دهند و نوجوان را در جریان شرایط استفاده درست و نادرست فضای مجازی قرار دهند. والدین باید نوجوان را نسبت به این که چطور در دنیای مجازی مراقب حقوق اصلی خود باشد آگاه کنند تا نوجوان بداند هنگامی که خطری احساس کرد چگونه با آن روبرو شود. نوجوان باید متوجه شود که اگر قوانین نانوشته استفاده از فضای مجازی را رعایت نکند ضررهای آنرا در روابط انسانی خود خواهد دید با این وجود لازم است والدین صفحات مجازی نوجوان را در فضای مجازی دنبال کنند و گاهی از این طریق با وی در ارتباط باشند.



1400/09/17
10:15:04
5.0 / 5
1309
تگهای خبر: آموزش , بدن , جوانان , فضای مجازی
این مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۱
بازی اندروید